poze festivalul concurs national pentru voci barbatesti ion cristoreanu editia a viii a

Festivalul-concurs naţional pentru voci bărbăteşti „ION CRISTOREANU”, ediţia a VIII-a

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 4 Noiembrie 2010 18:00
Casa de Cultură a studenţilor Cluj Napoca

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizeaza Joi, 04 noiembrie 2010, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Festivalul-concurs naţional pentru voci bărbăteşti „ION CRISTOREANU”, ediţia a VIII-a.

Joi, 04 noiembrie 2010, va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Festivalul-concurs naţional pentru voci bărbăteşti „ION CRISTOREANU”, ediţia a VIII-a.

Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj

Concursul este realizat pentru a menţine vie memoria artistului ardelean ION CRISTOREANU, îndrăgit interpret care a reprezentat una dintre cele mai valoroase voci ale cântecului popular.

Concursul are ca scop punerea în valoare a tradiţiei muzical-interpretative, autenticitatea cântecului şi portului tradiţional precum şi promovarea unor tinere voci bărbăteşti care să ducă mai departe activitatea, numele şi repertoriul înaintaşilor.

Concursul se adreseaza tinerilor solişti vocali, din toate regiunile ţării, cu vârsta cuprinsă între 16 si 35 de ani. Prezenţa concurenţilor în costumul tradiţional al zonei etnografice pe care o reprezintă este obligatorie.

Acompaniamentul muzical pentru concurs şi recitaluri va fi susţinut de către Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, dirijor, prof. Ovidiu Barteş.

Relaţii suplimentare despre Festivalul-concurs naţional pentru voci bărbăteşti „ION CRISTOREANU”, se pot obţine la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 104, Cluj-Napoca, telefon: 0264.59.77.81, FAX: 0264-597782 sau e-mail: tiberiugroza@yahoo.com; mircea_cimpeanu@yahoo.com; naserflor@yahoo.com.

REGULAMENTUL
Festivalului-concurs naţional pentru voci bărbăteşti
„ION CRISTOREANU”
Ediţia a VII-a, 4 Noiembrie 2010

Pentru a pune în valoare tradiţia muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului şi portului tradiţional şi pentru a menţine vie memoria artistului ardelean ION CRISTOREANU, Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează în ziua de 4 Noiembrie 2010, ediţia a VIII-a a Festivalului-concurs naţional pentru voci bărbăteşti „Ion Cristoreanu”, la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj.
În memoria interpretului care a reprezentat una dintre cele mai valoroase voci ale cântecului popular, organizatorii îşi propun să promoveze tinere voci bărbăteşti care să ducă mai departe activitatea, numele şi repertoriul înaintaşilor.


R E G U L A M E N T


Condiţii de participare:
Interpreţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-35 ani.
Prezenţa concurenţilor în costumul tradiţional al zonei etnografice pe care o reprezintă este obligatorie, punctajul acordat pentru acesta, cumulându-se cu notele obţinute la celelalte probe.

Acompaniamentul muzical pentru concurs şi recitaluri va fi susţinut de către Orchestra profesionista „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, condusă de Ovidiu Barteş.

Juriul va fi compus din specialişti ai culturii tradiţionale şi câte un reprezentant al fiecărui C.J.C.P.C.T. care va avea concurenţi înscrişi în festival.
Organizatorii asigură cazarea şi masa pe perioada concursului, cheltuielile de transport fiind suportate de către concurenţi sau instituţia culturală pe care aceştia o reprezintă.

Preselecţia:
Pentru preselecţie concurenţii vor trimite până la data de 20 Octombrie 2010 pe mail la adresa: tiberiugroza@yahoo.com, mircea_cimpeanu@yahoo.com, naserflor@yahoo.com sau pe CD (la adresa C.J.C.P.C.T Cluj, Strada Calea Dorobanţilor, nr.104, cod 400609) un număr de 3 cântece:
- 2 cântece din repertoriul personal, (cântec doinit sau baladă + un cântec de joc) (neadmiţându-se cântece din repertoriul consacrat) şi
- 1 cântec din repertoriul solistului ION CRISTOREANU (le gasiti pe site-ul CJCPCT Cluj: www.traditiiclujene.ro)

Cei care nu pot trimite piesele pe mail sau pe CD se vor prezenta doar cu costumul popular (si cu vocea) la sediul C.J.C.P.C.T. Cluj in data de 20 Oct. 2010
Rezultatul preselecţiei va fi comunicat în data de 21 Octombrie 2010.

Premiile
Premiile acodrate de juriul festivalului vor consta in plachete, diplome si bani, dupa cum urmeaza:
Trofeul “Ion Cristoreanu” - 1.000 RON
Premiul I - 700 RON
Premiul II - 600 RON
Premiul III - 500 RON
Premiu special oferit de Ioana Cristoreanu (fiica interpretului)
Alte premii oferite de sponsori

Relaţii suplimentare:
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj,
Tel.: 0264-597781, fax: 0264-597782 e-mail: traditii@traditiiclujene.ro
Persoane de contact:
Tiberiu Groza – director C.J.C.P.C.T. Cluj
Mircea Cimpeanu
Florian Roşan

Mai multe detalii: http://www.traditiiclujene.ro/show_article.php?id=242&article_page=contests

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1535
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
raul

Adaugat in urma cu 4904 zile, 25 Oct. 2010

Adaugat de dewce

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 111

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .