poze photoromania festival
poze photoromania festival

PhotoRomania Festival

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 18 Mai 2012 09:00 - Duminică 17 Iunie 2012
Muzee, strazi, baruri,

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 700/0

Festivalul PhotoRomania

Cel mai important eveniment foto din România are loc la Cluj

750 de fotografi profesioniști și 3 fotografi de renume mondial iau parte la festival;
Photo Romania anunță organizarea a 100 de expoziții foto și a unei Academii cu 30 de workshopuri;
Un târg de echipamente foto&video și numeroase evenimente culturale sunt trecute în programul festivalului.


Photo Romania Festival, cel mai important eveniment din România dedicat fotografiei, a ajuns la cea de-a doua ediție. Pentru o lună de zile, în perioada 19 mai – 16 iunie, Cluj-Napoca va fi transformat într-o adevărată Capitală a fotografiei prin găzduirea a 100 de expoziții foto, 30 de evenimente de tip workshop, 10 evenimente culturale și 5 competiții de fotografie.

Photo Romania va atrage și va angaja în evenimetele pe care le cuprinde aproximativ 115.000 de iubitori de fotografie și 750 de fotografi profesioniști de renume local, național și chiar mondial. David Beckstead (USA) – fotograful anului 2002 WPJA și Top 10 Fotografi specialiști în fotografia de nuntă, Giuseppe Parisi (Italia) – laureate al premiului Sony World Photography 2009 și Ilya Rashap – unul dintre cei mai solicitați fotografi ai revistelor internaționale – sunt doar trei dintre surprizele pe care organizatorii le pregătesc participanților la Photo Romania Festival atât pentru susținerea de expoziții cât și pentru sesiunea de workshop-uri.

100 de expoziții de fotografie
Photo Romania Festival cuprinde expozițiile a 100 de artiști fotografi expuse în 100 de locații distincte din Cluj-Napoca: de la muzee și spații dedicate manifestărilor de acest gen, până la baruri, cafenele și locații outdoor.
Ideea festivalului este de a promova fotografia ca mod de exprimare, de a susține fotografii – profesioniști sau amatori – în expunerea lucrărilor care îi caracterizează și de a aduce arta fotografică la un nivel egal de apeciere cu celelalte arte ca muzica, cinematografia, literature, arta plastic etc.

Academia Photo Romania
Festivalul Photo Romania lansează și un concept de formare al pasionaților de fotografie prin înființarea unei Academii. Academia se va derula pe durata festivalului și va cuprinde 30 de de evenimente de tip workshop cu un număr limitat de participanți. Celor 3 invitați internaționali li se vor alătura și alți fotografi profesioniști din România propunând teme de discuție ca: fotografia de nud, natura în fotografie, ingredientele fotografiei gastronimice, fotografia de arhitectură și tehnici de editare a fotografiei.

Evenimente Photo Romania
Pe lângă cele 100 de expoziții și Academia de workshop-uri, Photo Romania va cuprinde și un târg specializat de echipamente foto & video, gadget-uri , produse electronice și accesorii de interes pentru iubitorii de fotografie. De la telefoane mobil cu camere foto dintre cele mai bine cotate până la lentile și aparate cu calități de invidiat, toate acestea se vor regăsi între 2 și 3 iunie, la Târgul Imagine, la Iulius Mall.
O altă particularitate a Photo Romania o constituie organizarea unui Maraton Foto. Astfel, pe durata a 50 de ore, 10.000 de persoane vor putea admira 10.000 de fotografii, expuse în 50 de locații.
În programul festivalului mai sunt incluse: concerte de jazz, folk și muzică clasică susținute în aer liber, 5 competiții fotografice, piese de teatru și o zi dedicată copiilor cu ocazia datei de 1 iunie.

Mai multe detalii: http://www.photoromaniafestival.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1257

Eveniment postat de organizator

catalin balog bellu

Adaugat in urma cu 4395 zile, 11 Apr. 2012

Adaugat de Catalin8508

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .