poze photo romania festival 2014 la cluj napoca

Photo Romania Festival 2014 la Cluj Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 16 Mai 2014 - Duminică 25 Mai 2014

Categorii: Festivaluri

Photo Romania Festival 2014 numara 40 expozitii, 16 workshopuri, 6 competiţii, 5 concerte si 20 de evenimente speciale

Academia Photo Romania îşi deschide porţile la festival pentru aproximativ 500 de fotografi amatori şi profesionişti

Ajuns la a IV-a ediţie şi clasat deja de prestigiosul cotidian britanic The Telegraph drept „cel mai important festival de fotografie din Estul Europei”, Photo Romania Festival se va desfăşura anul acesta între 16 şi 25 mai. Festivalul va aduce la Cluj-Napoca invitaţi şi fotografi consacraţi din 10 ţări şi le va oferi participanţilor 40 de expoziţii, 16 workshopuri, 6 competiţii, 5 concerte şi 20 de evenimente speciale.

Ediţia din acest a festivalului clujean e gândită ca un adevărat manifest cultural şi se anunţă şi mai spectaculoasă decât cele de până acum, fiind o platformă complexă de explorare a fotografiei din toate perspectivele ei şi un teritoriu de dezbateri despre impactul de zi cu zi al imaginii.

Prin cele 40 de expoziţii, organizatorii festivalului vor aduce în atenţia publicului lucrări ale unor fotografi de referinţă la nivel naţional şi internaţional, precum Ferenc Berko, un pionier al fotografiei color, Elena Shumilova, faimoasă pe reţelele de socializare cu seria foto „Kids”, sau Sorin Onişor şi Bogdan Comănescu, autorii expoziţiei „România. Oameni şi locuri”.

Pe toată durata festivalului, va avea loc Academia Photo România, un program special de workshopuri destinat unui număr de aproximativ 500 de fotografi amatori sau profesionişti. Cursanţii vor avea posibilitatea de a-şi perfecţiona tehnicile de fotografiere, de a aprofunda folosirea surselor de lumină artificială sau naturală sau de a învăţa cum să editeze profesionist imaginile.

„Aceste workshopuri au existat, într-o formă mai restrânsă, şi la ediţiile anterioare, dar datorită interesului arătat de participanţi, am decis să le dublăm numărul şi să le dăm o unitate. Pe termen lung, dorim ca această Academie să devină un proiect de sine stătător, desfăşurat pe întreg anul”, a declarat Mihai Cotos, director executiv al Photo Romania Festival.

Printre profesioniştii care vor susţine workshopuri la această ediţie a Academiei sunt Drew Gardner (workshopul „Producing and lighting successful location shoots”), Bert Stephani („Intimate portraits”), Horațiu Curuțiu („The catwalk show”), Mihai Moiceanu („Fotografie de natură”), Radu Sălcudean („Light Painting și Do it yourself”), Sebastian Vaida („Introducere în fotografie”), Roxana Enache („Fashion concept”) şi Soos Attila („Jocul cu lumină naturală”).

Înscrierile în Academie se fac în limita locurilor disponibile, iar cei care își rezervă un loc până în data de 31 martie beneficiază de o reducere de 20%, indiferent de workshopul ales.

În cadrul unor zile specifice, festivalul va pune focus pe anumite teme de interes major în fotografie și nu numai. Vor exista Zilele Modei, Ziua Timpului, Ziua Familiei, Ziua Fotojurnalismului, Ziua Şcolii de Fotografie, Ziua Tehnologiei şi Ziua Memoriei, fiecare dintre ele bucurându-se de vernisaje, expoziţii, proiecţii de film, lansări de produse, târguri şi concerte.

„Conceptul de zile specifice a debutat la ediția a 3-a a festivalului pentru că am dorit să aprofundăm anumite teme de interes major în fotografie. În fiecare an adăugăm teme noi, dar păstrăm şi o parte din cele care au mai fost (spre exemplu fotojurnalismul), deoarece le considerăm definitorii pentru această artă”, a explicat Sebastian Vaida, directorul artistic al festivalului.

De asemenea, începând cu acest an, festivalul se bucură de sprijinul a 5 profesionişti ai fotografiei, care au statutul de consilieri artistici şi ambasadori. Este vorba de Colin Ford - fondatorul National Media Museum din Marea Britanie, Giuseppe Parissi – artist digital şi fotograf pentru Visions Artists Management în Milano, Mihai Moiceanu – fotograf de călătorie, Dorel Găină – profesor doctor la Universitatea de Artă şi Design (UAD) din Cluj şi Andrei Budescu – fotograf şi preparator la UAD Cluj.

Trupa belgiană Hooverphonic va concerta pentru prima oară la Cluj în cea de-a patra zi a festivalului

Mai multe detalii: http://www.photoromaniafestival.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3763 zile, 28 Feb. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .