poze festivalul international de dans contemporan steps la cluj

Festivalul International de Dans Contemporan "STEPS" la Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 6 Iunie 2014 - Miercuri 11 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Inceputul lunii iunie aduce in premiera in viata culturala clujeana o noua manifestare artistica de calibru: Festivalul International de Dans Contemporan "STEPS".

Un festival cu producţii de talie mondială dintr-un segment cultural extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural local.

Clujul în calitatea lui de (viitor) pol cultural european are nevoie pe scenele lui de puţină energie, de un mix între viziune şi nebunie. Spectacolele pe care le oferim clujenilor în cadrul acestui festival duc Clujul, cu pasi mărunţi dar siguri, spre o înţelegere şi o apreciere mai bună a conceptului de contemporan, un concept mai antrenant decât cel clasic şi mai pe gustul unui public cosmopolit şi cu viziune. Ne propunem să dezvoltăm un eveniment care se adresează clujenilor iubitori de muzică şi dans, să devenim în timp un reper important demn de o Capitală Culturală Europeană, spune Sorin Dan, directorul Festivalului STEPS.

Adevărata cultură nu trebuie să aibă mereu un caracter elitist, ci poate fi accesibilă fără a-şi pierde din valoare. Chiar dacă festivalul STEPS e la prima ediţie, cred că va ridica ştacheta în materie de expresie artistică, spectacol şi grad de asimilare venit din partea publicului.

Cele două spectacole eveniment prezentate în premieră pe scena Operei Române, în 6 şi 11 iunie, sunt dedicate atât iubitorilor de dans, cât şi celor neiniţiaţi încă în acest tip de reprezentaţie, oferindu-le şansa să se regăsească într-o exprimare culturală armonioasă şi relaxantă.

Corpul de balet al Operei Române deschide în 6 iunie Festivalul STEPS cu spectacolul de dans contemporan „Amor, amores”, prezentat în premieră mondială, în regia şi coregrafia maestrului Gigi Căciuleanu.

Iar în 11 iunie, în încheierea festivalului, Compania Cisne Negro din Brazilia, una dintre cele mai emblematice companii de dans contemporan din lume, va încânta publicul clujean cu un mozaic muzical şi artistic, într-un spectacol-regal al dansului.

Mai multe detalii: http://www.evenimenteincluj.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1086
popadriana

Adaugat in urma cu 3626 zile, 15 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .