poze clujshorts 2015 competitia oficiala i proiectiile speciale

ClujShorts 2015 – Competiţia oficială și proiecţiile speciale

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 23 Martie 2015 10:00 - Duminică 29 Martie 2015

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Între 23 și 29 martie la Cinematograful Victoria Cluj-Napoca publicul cinefil se va putea delecta cu o mare diversitate de scurtmetraje și își va putea vota favoritul, acesta urmând să primească Premiul Publicului. (clujshorts.ro/clujshorts-2015-official-competition)

Juriului, deja consacrat la ClujShorts, îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 55 aflate în competiția oficială. Membrii juriului sunt: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Ioan Pop-Curșeu, lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului și Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional si datorita celor peste 40 premii obtinute. (clujshorts.ro/jury)

În 2015 sărbătorim alături de întregul oraș Clujul – Capitală Europeană a Tineretului prin intermediul secțiunii speciale Young Europe. În cadrul acesteia vor avea loc proiecții de filme dedicate tinerilor, atent alese din punct de vedere al tematicii și stilului, animațiile verbale și nonverbale fiind destinate mai ales copiilor. De asemenea, va exista un calup de filme menit să încurajeze tinerii regizori, cuprinzând proiecții ale filmelor realizate de către studenții de la UNATC.

Deja devenite tradiţie în cadrul ClujShorts sunt filmele proiectate în cadrul secţiunii Social. Prin caracterul internațional al festivalului, filmele din această categorie aduc în prim plan atât probleme de actualitate ale societății în general, cât și aspecte specifice anumitor comunități și culturi.

Un moment deosebit va urma conferinţei de presă, care se va desfăşura luni, 23 martie, ora 13, în incinta Cinematografului Victoria, când reprezentanții presei și toți iubitorii de film sunt poftiți să ia parte la o incursiune în lumea cinematografică: o oră de scurtmetraje concentrate asupra a ceea ce înseamnă și presupune realizarea unui film, ba chiar mai mult, realizarea unui film de succes.

Come to the short side! It’s larger than you think.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 853
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2896 zile, 26 Feb. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert extraordinar original enigma voices

Concert extraordinar ORIGINAL ENIGMA VOICES

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 17 Iunie 2023
concert queen rock opera tribute

Concert QUEEN ROCK OPERA TRIBUTE

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 9 Martie 2023
crazy for you editia a iv a

Crazy for you editia a IV-a

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 4 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .