poze cluj international jazz festival 2014
poze cluj international jazz festival 2014 poze cluj international jazz festival 2014

Cluj International Jazz Festival 2014

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 23 Octombrie 2014 - Sâmbătă 25 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Nume mari ale jazz-ului vin la Cluj pentru trei zile de muzica de calitate

James Blood Ulmer & Pierre Dørge, Eli Degibri Quartet și Chico Freeman Quartet vin la Cluj International Jazz Festival pentru trei seri de jazz, în care creativitatea, improvizația și tehnicile unice de interpretare vor face deliciul publicului. După Al Di Meola, Mike Stern, Nigel Kennedy sau Stanley Jordan, Diesel Events aduce în fața clujenilor trei artiști care au reinventat ritmurile jazz-ului clasic și sunt prezențe constante pe cele mai importante scene ale muzicii de gen. Festivalul va avea loc între 23-25 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților, iar fiecare reprezentație va începe de la ora 19.00.

Cluj International Jazz Festival (CIJF) se va deschide, în 23 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul lui Eli Degibri, unul dintre cei mai versatili, agresiv-romantici muzicieni ai scenei de jazz. Aflat în plin turneu de promovare a noului său album "Twelve", muzicianul israelian vine să le prezinte pasionaților de jazz ultimele sale compoziții, la care a lucrat cu tânărul pianist Gadi Lehavi (16 ani) și toboșarul Ofri Nehemya (18 ani). Compozitor și aranjor, Eli Degibri a intrat în atenția iubitorilor muzicii de gen după debutul său răsunător alături de geniul pianului Herbie Hancock și trupa acestuia. Repertoriul său eclectic se regăsește pe cele cinci albume înregistrate până acum, prin care saxofonistul a reușit să seteze standarde noi în muzică. Din octombrie 2011, Degibri este succesorul basistului Avishai Cohen și co-director artistic al Festivalului de Jazz de la Marea Roșie.
Video Eli Degibri: http://concert.arte.tv/fr/eli-degibri-quartet-au-festival-django-reinhardt


În cea de a doua zi a festivalului, de la ora 19.00, va urma o nouă sesiune de jazz susținută de Chico Freeman, un poli-instrumentist, compozitor şi producător din Statele Unite, și cvartetul său. Inovator în adevăratul sens al cuvântului, Chico Freeman combină ritmurile latine și afro-cubaneze cu hip-hopul şi jazzul tradiţional. Spectacolul pregătit pentru clujeni este un tribut adus lui Elvin Ray Jones, unul dintre cei mai mari toboșari ai lumii.
Video Chico Freeman: https://soundcloud.com/chicofreeman/06-night-dreamer/s-2dGz0


CIJF se va încheia, în 25 octombrie, cu un spectacol americano-danez, oferit de chitaristul, vocalistul și compozitorul James Blood Ulmer, alături de Pierre Dørge și New Jungle Orchestra.
James Blood Ulmer este artistul care, în crearea compozițiiloe sale, folosește mai multe stiluri muzicale, o viziune diferită și mult talent. La cei 70 de ani ai săi, muzicianul american se poate lăuda cu o serie de colaborări impresionante (Ornette Coleman, Rashied Ali, Larry Young, Joe Henderson, Paul Bley sau Arthur Blythe), și cu titulatura de interpert lider al blues-ului. El aplică după bunul său plac fundamentele harmolodicii lui Ornette Coleman indiferent genul muzical pentru care optează. Din 2012, James Blood Ulmer împarte cele mai importante scene ale lumii cu Pierre Dørge și New Jungle Orchestra, declanșând frenezia publicului prin reprezentații de mare calitate muzicală.

Bilete și informații:
Preţurile sunt, în funcţie de categorie, de la 40 de lei pentru un spectacol. Abonamentele pentru toate cele trei zile de festival vor începe de la 100 de lei.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3583 zile, 03 Sep. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .