poze polish roads pandemic drawings

Polish Roads & Pandemic Drawings

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 12 Octombrie 2021 17:00 - Vineri 22 Octombrie 2021
Galeria Casa Matei, UAD Cluj-Napoca, str. Matei Corvin, nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Jacek Szewczyk, fost rector al Academiei de Artă E. Geppert din Wroclaw, Polonia, este profesor al Departamentului Grafică din cadrul instituției mai sus amintite. Vechi prieten al UAD Cluj-Napoca, pasionat de arta și cultura transilvăneană, Jacek Szewczyk nu se află pentru prima data pe simezele clujene. El a mai expus aici, fie la Muzeul de Artă, fie în Galeria Casa Matei, realizând / organizând expoziții personale sau de grup.

[RO]Actuala expoziție prezintă o serie de desene imprimate digital și reunite sub titlul "Polish Roads / Drumuri poloneze". Desenele descriu un drum ipotetic / o stradă ipotetică sub forma unui jurnal vizual al emoțiilor trecute și ale asocierilor acestora. Drumul este înțeles ca o continuitate a spațiului-timp, cu referire la haosul conexiunilor între obiecte și la semnificațiile lor simbolice. La rândul lor, "Pandemic Drawings / Desene pandemice" este o serie de lucrări create în timpul pandemiei de Corona virus, într-o completă solitudine și distanțare față de alții. Desenele devin astfel o meditație asupra pericolului pierderii vieții și a sentimentului de neajutorare în fața unei situații absolut necunoscute din existența noastră și care se derulează / se întâmplă în jurul nostru, în imediata noastră apropiere.
Jacek Szewczyk

[ENG]The exhibition presenting digitally printed drawings entitled "Polish roads" arranged in a series of a dozen or so prints showing a hypothetical road / street is a kind of a visual diary of past emotions and associations. It is a category of a multi-element work showing thinking about the road as a continuity of space-time, presenting the chaos of connections between objects and their symbolic meanings. "Pandemic Drawings" are works created during the Corona virus pandemic, in complete solitude and separation from others. It is a kind of drawing reflections about the danger of losing our lives and helplessness in the face of a situation completely unknown to us in the history that is happening around us.
Jacek Szewczyk

Expoziția este deschisă până în data de 22 octombrie 2021.
Program de vizitare: L-V 10-16, S-D 10-17

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 523
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 904 zile, 07 Oct. 2021

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .