poze mathe laszlo pictura an iii lupta lui iacob cu ingerul si ral
poze mathe laszlo pictura an iii lupta lui iacob cu ingerul si ral

Mathé Lászlo, pictură, an III – Lupta lui Iacob cu îngerul şi Ral

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 16 Mai 2013 19:00 - Joi 16 Mai 2013
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

iubitorii de artă sunt aşteptaţi din nou în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca, pentru a vota cea mai bună expoziţie de pe agenda celei de a treia ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2013”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN CLUJ-NAPOCA şi GALERIA CASA MATEI prezintă expoziţiile semnate de Mathé Lászlo, pictură, an III – Lupta lui Iacob cu îngerul şi Raluca Branea, master I, grafică – Kinetic talk.

Expoziţia Lupta lui Iacob cu îngerul este un proiect artistic care problematizează existenţa umană condamnată la o luptă continuă cu propriul eu, într-un context în care supravieţuirea este elementul fundamental. Conceptul nu face referire directă la secvenţa biblică în care Iacob se luptă pe viaţă şi pe moarte cu îngerul, ci doreşte să prezinte un punct de vedere personal cu privire la trăirile şi încercările interioare ale individului, în contextul contemporan. Se caută surprinderea relaţiei omului cu mediul, raportarea acestuia la el însuşi şi la cei din jur, însă toate aceste interdependenţe sunt condiţionate de instinctul de supravieţuire şi lupta cu propriul eu.

Kinetik talk propune un „dialog” tactilo-vizual cu performatorul, în acest caz cu persoanele din public, cărora li se va pune la dispoziţie o tăviţă cu o serie de obiecte, precum o tijă subţire de metal, o pensulă, un creion fără vârf, un ac mare şi o lingură şi vor fi invitate să iniţieze această comunicare.
Miza proiectului este de a crea o legătură între senzorial şi vizual, între energia kinetică şi efectul spontan, stârnind un dialog pseudo-privat între artist şi fiecare participant doritor să ia parte la actul artistic.

Marele premiu al competiţiei va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Veneţia şi se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1410
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca

Eveniment postat de organizator

gabriela

Adaugat in urma cu 3992 zile, 16 Mai. 2013

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .