poze expozi ie de pictura radu pulbere muzeul de arta cluj napoca

Expoziție de Pictură Radu Pulbere - Muzeul de Artă - Cluj- Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 25 Februarie 2016 18:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Vă aștept cu drag la vernisajul expoziției de pictură Rătăcirile trupului - joi, 25 februarie la ora 18.00.



Expoziția Rătăcirile trupului a artistului Radu Pulbere, organizată în sălile Muzeului de Artă din Cluj- Napoca, cuprinde o suită de lucrări de pictură realizate în anii 2014 și 2015.

Sintagma Rătăcirile trupului sugerează o perspectivă paradigmatică. Trupul sau corpul sunt vizate dintr-o perspectivă mai cuprinzătoare și anume aceea de figurație sau corporalitate, care nu se referă doar la figura umană, ci într-un sens mai larg la forme și obiecte, inclusiv forme din natură, asupra cărora se extinde accepțiunea de întrupare.

Propus mai degrabă ca o licență ambiguă sau poetică, termenul rătăciri se substituie modului în care artistul acționează și se situează prin creația sa. Ca finalitate construită, opera rezultă dintr-o suită de decizii prin care acesta se rătăcește și se regăsește succesiv, într-un orizont mai amplu, interogat deopotrivă vizual și conceptual.

Într-o asemenea paradigmă, rătăcirile urmăresc deopotrivă pentru artist și privitor, descoperirea unei identități și a unui sens al viziunii formative, prin intermediul unor structurări și deconstrucții picturale care oscilează între recognoscibil sau reprezentare realistă și ocultare, spre autonomizarea mijloacelor picturale.

Referindu-se la operele care constituie această expoziție, Aurel Codoban consideră că acestea realizează ”Dispersia semnelor corpului sau constituirea corpului semnelor”, și tot el afirmă că ”...Întrucât pentru Radu Pulbere nu pare să existe încă vocabularul standardizat al scrierii semnelor vizuale, care să marcheze prezența istoriei formalizate, el ne propune o manieră de a vizita istoria posibilă a semnelor propriei vizualități, de a invoca propria preistorie a semnului pictural”.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 776
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3054 zile, 20 Feb. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .