poze expo maraton 7 revesz alexandru elena arcire
poze expo maraton 7 revesz alexandru elena arcire

Expo Maraton #7: Révész Alexandru / Elena Arcire

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 30 Mai 2024 19:00 - Joi 30 Mai 2024
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expo Maraton 2024

Révész Alexandru (Pictură, BA, anul III) - Plagued by Fantasies / Elena Arcire (Ceramică-Sticlă, MA, anul II) - A Body without a Name

Galeria Casa Matei găzduiește joi, 30 mai 2024 cu începere de la ora 19.00 ultimul vernisaj din cadrul celei de a XII-a ediții a competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2024”, proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local. Ultimele două proiecte prezente pe simeze sunt semnate Révész Alexandru și Elena Arcire și vor prezenta publicului lucrările tinerilor artiști, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este așteptat să voteze proiectul preferat.

Prin proiectul intitulat Plagued by Fantasies și imaginat de Révész Alexandru, fantezia se transformă într-un simptom ce invadează viața artistului. Ceea ce face proiectul este să impună un fantasy frame asupra privitorului. Acesta din urmă se scufundă într-o lume a imaginarului pe care în mod metaforic nu o mai părăsește niciodată. Odată ce părăsește spațiul expozițional, de fapt, el pătrunde doar în restul lumii orchestrate de acest frame.
Proiectul expozițional A Body without a Name semnat de Elena Arcire a pornit de la experiența identității nonbinare și încearcă să dea răspunsuri unei serii de întrebări de tipul Cum traduci sentimentul de a nu te recunoaște în oglindă?; Unde te cauți dacă nu te găsești în expresia ta fizică?; Cum îți construiești propria definiție a sinelui, când nu ai limbajul necesar pentru a înțelege cine ești, când nu există un termen pentru tine în dicționarul limbii tale materne?
Cele două expoziții marchează finalul competiției Expo Maraton 2024 ai cărui câștigători vor fi anunțați și premiați vineri, 31 mai 2024, ora 18.00, în Sala Mare a Casei Matei în cadrul Festivității de premiere.

Până atunci însă, Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați și la evenimentele serii de 30 mai 2024 și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Marele premiu al competiției din acest an va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția și se va desemna pe baza voturilor publicului.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez București, Galeria Quadro Cluj-Napoca, Matca Art Space, Sector 1 Gallery București, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara, Borderline Art Space Iași, Fundația Cosmic House Cluj-Napoca, Galeria White Cuib Cluj-Napoca
Parteneri media: Modernism.ro

Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 52
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 25 zile, 29 Mai. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 832

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert vocal simfonic

Concert vocal-simfonic

Cluj, Cluj-Napoca. 28 Iun 2024 - 28 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .