poze expo maraton 6 gabriela baciu alexandra brinzac
poze expo maraton 6 gabriela baciu alexandra brinzac

Expo Maraton #6: Gabriela Baciu / Alexandra Brînzac

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 28 Mai 2024 19:00 - Marţi 28 Mai 2024
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expo Maraton 2024

Marți, 28 mai 2024 cu începere de la ora 19.00 este programat în Galeria Casa Matei penultimul vernisaj din cadrul celei de a douăsprezecea ediții a Competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2024”, manifestare organizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în colaborare cu Galeria Casa Matei, Asociația Universitart și ASUAD și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Astfel, iubitorii de artă sunt invitați să vadă și să voteze proiectele semnate de Gabriela Baciu (Grafică, MA, anul I) - Rădăcini și Alexandra Brînzac (Sculptură MA, anul I) – Hystera.

Proiectul Rădăcini semnat de Gabriela Baciu este un proiect care urmărește ideea de lărgire a interacțiunii dintre public și lucrare, prin implicarea activă a acestuia. Lucrarea este compusă din foarte multe structuri modulare grafice bidimensionale. Publicul este invitat să reconfigureze compoziția spațială a tirajelor prin mutare, îndepărtare sau păstrare; astfel, tirajele vor putea funcționa atât individual prin desprinderea de contextul inițial, dar și ca structură unitară, când sunt repoziționate în interiorul galeriei. Scopul final ar fi crearea unei compoziții noi, înregistrarea impactului fizic al publicului asupra lucrării și atragerea atenției asupra modului în care ne raportăm la artă într-un spațiu expozițional.
Proiectul masterandei Alexandra Brînzac – Hystera propune teme precum sfidarea normelor asociate cu societățile patriarhale, redefinirea simbolismului asociat cu corpul feminin, precum și efectele datorate lipsei de integrare a educației sexuale în România. Înrădăcinată în experiențe personale și comentarii sociale, proiectul propus încearcă să stârnească interesul referitor la lupta permanentă pentru egalitatea de gen, autonomia corporală alături de emanciparea de sub stăpânirea așteptărilor societății. Prin revendicarea simbolurilor feminității și prin provocarea tabuurilor sociale, proiectul încearcă să le ofere femeilor posibilitatea de a-și îmbrățișa corpul și identitatea fără rușine sau judecați.

Marele premiu al competiției din acest an va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția și se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez București, Galeria Quadro Cluj-Napoca, Matca Art Space, Sector 1 Gallery București, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara, Borderline Art Space Iași, Fundația Cosmic House Cluj-Napoca, Galeria White Cuib Cluj-Napoca
Parteneri media: Modernism.ro

Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 106
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 122 zile, 28 Mai. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 841

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
oferta revelion 2025 cluj napoca

Oferta Revelion 2025 Cluj Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2024 - 1 Ian 2025
revelion 2025 pentru singles

Revelion 2025 pentru singles.

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2024 - 1 Ian 2025
fila cluj concertul de deschidere a noii stagiuni 2024 2025

Fila Cluj - Concertul de deschidere a noii stagiuni 2024/2025

Cluj, Cluj-Napoca. 27 Sep 2024 - 27 Sep 2024
premiera wind of change

Premiera "Wind of change"

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 27 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .