poze expo maraton 2023 miruna copacel ana lupu

Expo Maraton 2023 - Miruna Copăcel / Ana Lupu

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 16 Mai 2023 19:00 - Marţi 16 Mai 2023
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduiește marți, 16 mai 2023, cu începere de la ora 19, vernisajul expozițiilor semnate de Miruna Copăcel (licență, anul III, sculptură) – Habitat și Ana Lupu (master, anul I, pictură) - Exophilia, proiecte aflate în competiția “EXPO MARATON 2023”, ediția a XI-a, manifestare realizată cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, alături de partenerii tradiționali ai evenimentului.

Miruna Copăcel se referă la proiectul său astfel „Habitatul este teritoriul locuit de o vietate, este privat și personal. Este acel spațiu care îi oferă toate condițiile de existență - alcătuind mediul de viață. Prin urmare, titlul nu sugerează altceva decât mediul nostru, cel al artiștilor. El este clădit de momente reprezentative și trăiri ale parcursului nostru, momente care din păcate de cele mai multe ori sunt nesemnificative pentru semenii noștri și trec neobservate”.

Prezentă anul trecut în ediția aniversară a Expo Maraton ediția a X-a cu proiectul Ex-Panteon oniric, Ana Lupu revine pe simezele Galeriei Casa Matei cu un nou proiect aflat în competiția din acest an a bine cunoscutei manifestări al cărei concept aparține conf. univ. dr. Anamaria Tomiuc. Proiectul tinerei artiste, ce poartă titlul Exophillia, este dedicat explorării spațiului cosmic, urmărind dorința obsesivă de a evada din granițele atmosferice. Șansa de a simți, măcar pentru un moment, ideea de cosmos în plinătatea tuturor simțurilor este miza expoziției propuse. Lucrările, mai mult sau mai puțin formale, sunt ferestre către ceea ce omenirea a contemplat încă de la începuturi: cerul și substanțialitatea sa glisantă; acestea reflectă intangibilitatea corpurilor interstelare, intergalactice. Arta apropie, cel puțin la nivel spiritual, toate aceste elemente, încă străine nouă.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Centrul Cultural German Cluj, Institutul Francez Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Viewing Room, Asociația La Pătrat, Fundația Interart Triade Timișoara, Galeria Laborna București
Parteneri media: Modernism.ro


Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 246
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 349 zile, 14 Mai. 2023

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .