poze expo maraton 2023 ana maria bozdog bianca stoica

Expo Maraton 2023 - Ana-Maria Bozdog / Bianca Stoica

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 23 Mai 2023 19:00 - Marţi 23 Mai 2023
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Marți, 23 mai 2023 cu începere de la ora 19 este programat în Galeria Casa Matei penultimul vernisaj din cadrul celei de a unsprezecea ediții a Competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2023”, manifestare organizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în colaborare cu Galeria Casa Matei, Asociația Universitart și ASUAD și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Astfel, iubitorii de artă sunt invitați să vadă și să voteze proiectele semnate de Ana-Maria Bozdog (licență, anul III, Grafică) – Ongoing / Bianca Stoica (master, anul II, Ceramică) - Ce-ai visat aseară, Valentina?

Proiectul Ongoing semnat de Ana-Maria Bozdog este un proiect care urmărește ideea de rutină, de repetiție, adesea bruiată și întreruptă de diferiți factori externi. Seria de lucrări în cărbune surprinde atmosfera hectică a rutinei personale a tinerei artiste, precum și schimbările care au avut loc de la începutul anului universitar până în prezent. Preocuparea pentru acest subiect a pornit de la dorința de a înțelege de ce omul tinde să se lase sufocat și copleșit de propria rutină și de ce aceasta îi creează adesea o stare apăsătoare și o nevoie de evadare. Omul nu observă însă faptul că ieșirea din acest ciclu se află tocmai în interiorul lui, în lucruri mici, în vorbe simple, în oamenii apropiați și în gesturi sincere, pe care le neglijează în mod obișnuit.

Proiectul masterandei Bianca Stoica - Ce-ai visat aseară, Valentina? este rezultatul unei incursiuni în tradiția busuiocului sub pernă. Practică profană cu valențe suprarealiste, obiceiul urmărește următorul fir narativ: femeile necăsătorite cer preotului o crenguță de busuioc uscat pe care o vor așeza sub pernă trei nopți consecutive pentru a-și visa sortitul. Ritualul este preluat dintr-o zonă rurală din sudul Dobrogei, acolo unde artista și-a petrecut perioada copilăriei. Raportarea la acest ritual este motivată de atracția ei pentru spațiul insolit și pentru practici care aparțin de sfera misticului. Identitatea vizuală a ansamblului este bazată pe experiențele femeilor care au luat parte la practica busuiocului sub pernă. Valentina este o persoană reală care s-a lăsat condusă în starea de reverie generată de o crenguță de busuioc așezată sub pernă. În visul ei apare un personaj care va avea să îi fie partener de viață. Ce-ai visat aseară, Valentina? propune o serie de intimități absurde specifice visului transpuse în planul realității noastre care creează nevoia de conectare la un subconștient colectiv.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Centrul Cultural German Cluj, Institutul Francez Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Viewing Room, Fundația Interart Triade Timișoara, Galeria Laborna București
Parteneri media: Modernism.ro


Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro








Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 219
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 399 zile, 22 Mai. 2023

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 832

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .