poze expo maraton 2019 fodor marius pop adriana
poze expo maraton 2019 fodor marius pop adriana

Expo Maraton 2019: Fodor Marius / Pop Adriana

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 30 Mai 2019 19:00 - Joi 30 Mai 2019
Galeria Casa Matei, Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduiește joi, 30 mai 2019 cu începere de la ora 19 ultimul vernisaj din cadrul celei de a noua ediții a competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2019”, proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local, precum și a Steelcase, Coramet și Rembrandt Graphic Center. Pop Adriana Mihaela și Fodor Marius vor fi prezenți cu lucrări pe simezele galeriei, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este așteptat să voteze proiectul preferat.

Prin proiectul său CLUJ 24/7, Fodor Marius a ales să transpună în limbaj plastic imaginea peisajului contemporan postcomunist și asta pentru că trăim într-o țară în care pierderea identității naționale a devenit un fenomen foarte larg răspândit. Materialul de documentare a lucrărilor este alcătuit din fotografii realizate de însuși autorul. Aceste fotografii reprezintă diferite elemente ale peisajului urban din Cluj-Napoca, deșeuri industriale, clădiri părăsite, garaje ruginite, etc. Lucrările lui Marius Fodor reprezintă și o critică împotriva haosului, mizeriei și a aglomerației sufocante din spațiile pe care acesta le-a surprins în picturile sale. Acestea sunt o transpunere a mediului înconjurător în limbaj plastic, cu convingerea că arta contemporană se rezumă la producerea unei realități, și nu la imitarea acesteia.

Pop Adriana Mihaela, la rândul său, a încercat să răspundă la întrebările unde? ce? și cum? prin intermediul proiectului cu titlul Elusive. Plecând de la peisajul văzut ca parte din natură, un ansamblu artistic cuprins dintr-o
singură privire, artista urmărește despicarea acestuia în mai multe ipostaze izolate, fie prin concentrarea asupra unui anumit detaliu, fie prin abordarea peisajului ca dimensiune, prin cromatică sau redarea anumitor materialități, ori prin trecerea aceleiași imagini prin mai multe medii plastice, apropiindu-l și/sau îndepărtându-l astfel pe privitor și oferindu-i perspective distincte asupra aceluiași subiect. Ceea ce nu se găsește aici, găsești (poate) acolo. Acest demers are la bază imagini din arhiva fotografică proprie.

Cele două expoziții marchează finalul competiției Expo Maraton 2019 ai cărui câștigători vor fi anunțați și premiați vineri, 31 mai 2019, ora 19 în Sala Mare a Casei Matei în cadrul Festivității de premiere.

Până atunci însă, Galeria Casa Matei vă așteaptă și astăzi să participați la evenimentele serii de 30 mai 2019 și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Sponsori: Steelcase, Coramet, Let’s Coffee, Rembrandt Graphic Centre și Via Viticola Sarica Niculițel
Partener principal: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj
Parteneri media: Radio Cluj, Făclia, Modernism.ro, Infotrafic Cluj-Napoca

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 584
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1792 zile, 23 Mai. 2019

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .