poze expo maraton 2017 la final
poze expo maraton 2017 la final

Expo Maraton 2017 la final

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 30 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduieşie marţi, 30 mai 2017 cu începere de la ora 19 ultimul vernisaj din cadrul celei de a şaptea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”. David Gabriela-Elena şi Ciorea Emilia vor fi prezente cu lucrări pe simezele galeriei, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Despre proiectul său Les Baigneuses, David Gabriela-Elena spune că „Proiectul prezintă o serie de lucrări în care sunt reprezentate compoziții dinamice unde privirea este solicitată de înșiruiri de plinuri și goluri, vibrații ale culorii care oscilează de la un element la altul. Cu ajutorul corpurilor feminine, se doreste a se reprezenta o lume liberă, utopică, unde omul nu este constrâns de sociatate, reguli și legi”. În această serie de lucrări, senzualitatea formelor este creată din straturi de culoare, nuanțe saturate amestecate cu brunuri. Femeile trebuie să cucerească publicul prin formele răsucite și voluptoase, mișcările să fie lascive, fără inhibiții având atitudinea Olympiei lui Manet.

Ansamblul de lucrări denumit Cum?, aparţinând Emiliei Ciorea, este o serie de cinci animaţii create în tehnică digitală sub formă de flipbook-uri și un goblen. Flipbook-urile sunt cărți animate, care, odată răsfoite dinspre sfârşit spre început creează mișcare. Temele principale sunt erotismul explicit, activitățile sexuale omenești, cu sau fără precedent. Titlul are două conotații: cum, în limba română, este un adverb care poate realiza o interogare asupra unui lucru necunoscut. "Cum procedăm? Care sunt posibilitățile? În ce mod?". În limba engleză, cum reprezintă lichidul seminal, un element definitoriu al ansamblului de lucrări și al actului sexual, în general.

Cele două expoziţii marchează finalul competiţiei Expo Maraton 2017 ai căror câştigători vor fi anunţaţi şi premiaţi miercuri, 31 mai 2017, ora 19 în Sala Mare a Casei Matei în cadrul Festivitaţii de premiere.

Până atunci însă, Galeria Casa Matei vă aşteaptă şi mâine să participaţi la evenimentele serii de 30 mai 2017 şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 584
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2464 zile, 29 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 797

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert cradle of filth la cluj

Concert Cradle of Filth la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Marţi 27 Februarie 2024
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .