poze entre acte antract expozi ie

Entre`acte / Antract - expoziție

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 4 Iunie 2024 18:00 - Marţi 11 Iunie 2024
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziția doctoranzilor de anul I ai Școlii doctorale a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Curatorii Tereza Pop și Horațiu Cristea propun o expoziție ”dublă” compusă din două ”acte” - Actul 1. Patiently Waiting for the Music și Actul 2. Linked, fiecare din aceste segmente ale expoziției ce poartă titlul Entre`acte / Antract, bucurându-se de prezența unor anumiți studenți, doctoranzi ai anului I în cadrul Școlii doctorale a UAD Cluj-Napoca, uniți prin preocupările ideatice și artistice.

Actul 1. Patiently Waiting for the Music îi aduce împreună pe Maria Stoica, Hengeli Arthur Roland, Iulia Oana Toacaci și Christine Widsgowski. Dacă Maria Stoica eliberează imaginea obiectelor pictate în planuri de culoare, linii fluide și texturi picturale, desenele și picturile în ulei ale lui Hengeli Arthur Roland aduc în atenția privitorului mostre ale naturii. Lucrările lui evidențiază caracterul misterios al vieții biologice. Iulia Oana Toacaci, la rândul său, duce abstractizarea până la scopul său ultim, creând artă nonfigurativă. Lucrările amintesc de colaje dadaiste prin formele geometrice neregulate și laxe. Și, în sfârșit, într-o manieră figurativă mai tradițională, acuarelele și picturile în ulei ale artistei Christine Widsgowski sunt centrate pe motive iconografice ale micii copilării. Căldura și puritatea naturală a maternității, cât și fragilitatea și inocența copilului relevă frumusețea aparte a actului de creație și credința în viața care urmează să se materializeze.

În ceea ce privește Actul 2. Linked, aici avem de a face cu o rețea, un proiect expozițional hibrid, care prin gestul artistic (emergent, pentru artiștii la început de carieră) conectează arta cu tehnologia, moda sau alte medii artistice utilizate de expozanți. În acest caz, conceptul de rețea nu se referă doar la imaginea sferelor și punctelor interconectate prin linii, ci și la interacțiunile și influențele dinamice pe care artiștii (gândurile și emoțiile acestora) le efectuează unii asupra altora.

Astfel, grupul expozanților devine o rețea prin intermediul acestui proiect. Suntem prinși în proiectele personale, independente, dar în același timp ne conectăm cu ceilalți prin schimbul de idei, tematici sau chiar în încercări de a ne ,,lega’’ artistic de colegii noștri. Linked este o expoziție cu și despre artiștii: Vlad Bulgăr, Roxana Fogaș, Cezara Costescu, Cristina Mocanu, Cristina Rădulescu, Theodor Romilă și Daiana Stăncioiu.

Expoziția Entre`acte / Antract va fi deschisă publicului până în data de 11 iunie 2024, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00, intrarea fiind liberă.

Vă aşteptăm cu drag la eveniment!


Compartimentul de Relații Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare

E-mail: gabriela.rostas@uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 128
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 116 zile, 03 Iun. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 841

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
oferta revelion 2025 cluj napoca

Oferta Revelion 2025 Cluj Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2024 - 1 Ian 2025
revelion 2025 pentru singles

Revelion 2025 pentru singles.

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2024 - 1 Ian 2025
fila cluj concertul de deschidere a noii stagiuni 2024 2025

Fila Cluj - Concertul de deschidere a noii stagiuni 2024/2025

Cluj, Cluj-Napoca. 27 Sep 2024 - 27 Sep 2024
premiera wind of change

Premiera "Wind of change"

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 27 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .