poze cele mai frumoase carti din romania

Cele mai frumoase carti din Romania

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 13 Mai 2014 12:00 - Vineri 16 Mai 2014
UAD Cluj-Napoca, Pta. Unirii nr. 31, et. II

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

30 de carti romanesti finaliste in concursul national de design de carte si o selectie de carti frumoase de exceptie realizate de editura franceza Actes Sud...

In perioada 12 – 16 mai 2014 UAD din Cluj-Napoca gazduieste expozitia de design de carte „Cele mai frumoase cărţi” in cadrul careia puteti rasfoi 30 de carti romanesti finaliste ale concursului naţional de design de carte - editia 2013 si o selectie de carti frumoase franceze realizate de editura Actes Sud. Printre cartile de exceptie expuse gratie sprijinului Institutului Francez din Bucuresti se numara si carti ale artistei Sophie Calle. „În domeniul editorial, în Franța, există o tendință de a produce „cărți-obiecte” și nu doar cărți monografice clasice despre opera cuiva. Această înclinație pentru original, pentru excepțional, interesul pentru calitatea foarte ridicată a reproducerilor este ceva nou și se generalizează mai ales la editorii cărților frumoase. Astfel, rafinamentul grafic devine tot mai complex, se manifestă dorința de a produce un obiect frumos. Această idee s-a dezvoltat în ultimii ani în domeniul cărții frumoase, dar și în cel al literaturii pentru copii. Prima noastră carte care aparține acestui nou val este cu siguranță Prenez soin de vous de Sophie Calle, carte expusa acum si la Bucuresti.” - spune Géraldine Lay, șef de producție la editura franceză Actes Sud și artist fotograf, membru al juriului Cele mai frumoase cărți 2013.

„In continuare, cartile de arhitectura (si uneori de arta) par sa rezolve cel mai bine ecuatia format, hartie, font, layout, tipar. Din pacate, cartile de copii nu reusesc inca sa puna in valoare ilustratiile (de multe ori foarte inspirate) tratand superficial celelalte variabile. Cartile de literatura se indreapta de multe ori spre zona lucrului bine facut, de care e mare nevoie in Romania.
Felicitari Cele mai frumoase carti pentru misiunea de a stabili repere! Cat mai multa lume din piata ar trebui sa afle rezultatele, si criteriile dupa care se obtin rezultatele.” - Alexe Popescu.

Expoziţia "Cele mai frumoase cărţi" este organizată de Asociația pentru Performanță și Cultură în parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti, cu sprijinul UAD.

Evenimentul face parte din proiectul cultural Cele mai frumoase cărţi din Romania.

Cei interesaţi vor găsi mai multe detalii despre proiect pe www.celemaifrumoasecarti.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 569
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 3641 zile, 13 Mai. 2014

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 810

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .