poze biserica sf mihail din cluj intr o expozitie foto

Biserica Sf. Mihail din Cluj într-o expoziţie foto

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 8 Aprilie 2011 18:00 - Sâmbătă 30 Aprilie 2011
Librăria Book Corner

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziţie foto - Sf. Mihail – puncte de vedere, aparţinând fotografului Ştefan Socaciu.

Expoziţia, prima de acest gen în noua locaţie a librăriei, de pe Bd. Eroilor nr. 15, este una specială pentru clujeni, dar şi pentru turiştii ce trec prin acest oraş, dat fiind faptul că Ştefan Socaciu dedică spaţiul central al fotografiilor sale Bisericii Sfântul Mihail. Punct de atracţie turistică, dar şi un simbol vizual puternic al unui viitor Cluj – capitală culturală europeană, Biserica Sfântul Mihail a devenit un reper pentru turişti şi pentru admiratorii de monumente culturale, însă şi un frecvent punct de întâlnire pentru locuitorii oraşului. Ştefan Socaciu reia imaginea uzuală, aproape stereotipă a bisericii, şi o redă în câteva fotografii ce surpind noutatea şi magia acestei clădiri care aproape că se suprapune cu numele oraşului.

„Fiecare oraş are o coloană vertebrală a existenţei sale istorice şi civice, un „kilometru zero” al comunităţii pe care o adăposteşte. Pentru Cluj, fără îndoială, acest punct este Piaţa Unirii, cu Biserica Sfântul Mihail, care include vechiul oraş, oraşul-comoară al Transilvaniei, pe harta marilor burguri central-europene. Aşa cum Clujul are un portret al său, şi „detaliile” care-l alcătuiesc pot avea propriile portrete, precum fragmentele de caleidoscop din care se naşte imaginea strălucitoare de ansamblu. Expoziţia lui Ştefan Socaciu dedicată Bisericii Sfântul Mihail este o astfel de privire spectaculos-caleidoscopică.” (Claudiu Groza)

Ştefan Socaciu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi clujeni. Este autorul a nenumărate expoziţii personale şi de grup. Printre cele mai recente se numără: Ars Maris – Reghin (2008), Portrete – Muzeul de Artă Cluj-Napoca (2010), Transilvania multiculturală – Accademia di Romania, Roma, Italia (2010), dar şi expoziţiile de grup: Munţii Apuseni – Muzeul de Artă Cluj-Napoca (2006) şi Oraşul Cluj organizată la Biblioteca Central Universitară Lucian Blaga – Cluj-Napoca (2010). Ilustrator de cărţi şi albume, Ştefan Socaciu a primit o mulţime de premii pentru fotografie artistică şi fotografie documentară. Din 2004 este membru al Clubului Municipal de Fotografie Cluj-Napoca, iar din 2010 a devenit membru GSE al The Rotary Foundation – Marea Britanie.

Mai multe detalii: http://www.stefansocaciu.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 884
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4768 zile, 07 Apr. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .