poze a conversation i never had

A Conversation I Never Had

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 10 Mai 2024 17:00
Spațiul Conector - Atelierele de sculptură (str. Aurel Vlaicu nr. 17-19)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziție colectivă

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 11 – 24 mai 2024 expoziția colectivă cu titlul A Conversation I Never Had semnată de o serie de tineri artiști, actuali studenți și absolvenți ai UAD Cluj-Napoca - Adrian Buda, Miruna Copăcel, Roxana Csucsak, Raluca Pavelescu, Maria Chiorean și Iulia Nia. Vernisajul va avea loc vineri, 10 mai 2024, ora 17.00, în Spațiul Conector – Atelierele de sculptură (str. Aurel Vlaicu nr. 17-19), curatorul expoziției fiind Diana-Beatrice Molnos, studentă în anul II master, specializarea Practici Curatoriale Contemporane din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design a UAD Cluj-Napoca. Menționăm faptul că expoziția mai sus amintită va face parte din circuitul de vizitare a Nopții Muzeelor, astfel încât ea va putea fi deschisă publicului în data de 18 mai 2024, între orele 18.00-23.00.

Expoziția colectivă A Conversation I Never Had oferă o incursiune profundă în universul amintirilor prin intermediul lucrărilor unor artiști emergenți, în care copilăria și poveștile transmise de cei care ne-au / i-au influențat devin puncte de reper fundamentale.

Adrian Buda, Miruna Copăcel, Roxana Csucsak, Raluca Pavelescu, Maria Chiorean și Iulia Nia ne înfățișează o nouă formă de a dialoga cu trecutul, creațiile lor punând în prim plan explorarea sensibilă a propriilor amintiri și a amintirilor împărtășite de cei din jur.

Prin intermediul diferitelor medii, artiștii reușesc să surprindă esența memoriei și să o transforme într-o formă de comunicare intimă. Expoziția reprezintă o modalitate prin care purtăm o conversație cu propriile noastre amintiri în încercarea de a căuta soluții la întrebări fără răspuns.

Despre artiști

Adrian Buda – În prezent, urmează cursurile programului de master în Bandă desenată și desen animat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Portofoliul său s-a conturat prin participarea la expoziții precum Herbarium, The Cosmic House Gallery, 2022, Premiile Crama Oprișor pentru desen contemporan, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, 2022, Diploma, București, 2022, Proof Print, Galeria Concrete, Polonia, 2023, Unboxed Stories, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Cei Noi, Muzeul de Artă Recentă, 2024, București.

Roxana Csucsak - A obținut diploma de licență și de masterat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în cadrul Departamentului sculptură. Lucrările sale au fost expuse în expoziții însemnate cum ar fi Restituiri, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, 2018, The World Passing By, GABA.MC Young, Italia, 2020, Crossroads, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, 2023.

Raluca Pavelescu - Este studentă la master în cadrul Departamentului grafică al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. A avut parte atât de expoziții colective, cât și de expoziții personale, printre acestea remarcându-se a 7-a ediție a Bienalei de Grafică, Sf. Gheorghe, 2022, Premiile Crama Oprișor pentru desen contemporan, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, 2022, The Endless Road to Nowhere, White Cube, 2022, Proof Print, Galeria Concrete, Polonia, 2023, Pull Push Hit Walk, Galeria Laborna Contemporary Art, 2023.

Miruna Copăcel - Continuă studiile de master în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca la Departamentul sculptură. Printre expozițiile personale pe care le-a avut se numără Traces and Paths, performance show, Bellas Artes, Spania, Habitat, Galeria Casa Matei, Cluj-Napoca. În același timp, a participat la numeroase expoziții colective Drypoint 2 printmaking exhibition, Galeria Colegiul Național George Apostu, Bacău, Ertibil 40 años, sala Rekalde, Spania, Crossroads, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Unearthed Echos, The Cosmic House Gallery, Cluj-Napoca, Searching for a Sun, Relicvar Art Space, Cluj-Napoca.

Maria Chiorean – Este studentă la nivel de licență în cadrul Departamentului pictură la Universitatea de Artă și Design. A avut expoziții personale la Sacada Gallery, Galeria Paul Sima, Joc secund, Art Melange, 2023 și expoziții colective precum Metafizic uman, Plankton Gallery, 2020, Art Speak, Turnul Croitorilor, 2021.

Iulia Nia - Scriitor, istoric de artă, curator și producător muzical, așa se definește Iulia Nia, studentă la nivel de master în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Practici Curatoriale Contemporane. Iulia Nia reprezintă tipologia artistului interdisciplinar, acumulând de-a lungul timpului peste 70 de premii literare naționale și internaționale și peste 20 de premii naționale și internaționale pentru interpretare instrumentală la pian și compoziție. A publicat două volume de poezii, Superzgomot și Era glaciară, remarcându-se și în publicații precum România Literară, Steaua, Tribuna și Apostrof.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 49
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 12 zile, 08 Mai. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 822

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert simfonic

Concert simfonic

Cluj, Cluj-Napoca. 24 Mai 2024 - 24 Mai 2024
turneul na ional vibrations ed a ii a

Turneul Național Vibrations, ed. a II-a

Cluj, Cluj-Napoca. 26 Mai 2024 - 26 Mai 2024
concert simfonic

Concert simfonic

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Mai 2024 - 31 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .