poze sfar itul conflictului interior i exterior

Sfârșitul Conflictului Interior și Exterior

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 29 Ianuarie 2019 18:00 - Marţi 29 Ianuarie 2019
Sala de conferinţe din cadrul BBS Consulting, str. Moţilor nr. 102;

Categorii: Conferinte si Seminarii , Festivaluri , Targuri

Sfârșitul Conflictului Interior și Exterior

Există un “ceva” ciudat, interior, care pare că are nevoie de conflict. Cumva, uneori, acel “ceva” îndeamnă la a provoca sau chiar la a primi conflict. Pare că se hrăneşte cu răzvrătire şi că adoră lipsa de acceptare. Așadar, prin conflict, sinele egotic prosperă şi prinde autoritate în realitatea indivi-duală.

A trăi fără conflict presupune transcenderea separării. Doar când te vezi separat poţi întreţine conflictul. Însă, problema nu este conflictul, ci factorul care întreţine conflictul. Conflictul nu este personal, dar odată cu raportarea identităţii la sinele care întreţine conflictul, apare şi personalizarea, care, în cele din urmă, este o cale sigură către durere şi suferinţă.

Identificarea şi reacţia sunt două obstacole deosebit de tentante pentru călătorul spiritual. De aceea, până la transcenderea conflictului, este cu adevărat indicată înțelegerea acestuia. Care este mecanismul conflictului? Cum funcționează și pe ce se bazează. Pentru a merge dincolo de o barieră, este necesar ca această barieră să fie văzută.

Iar în clipa în care conflictul este cu adevărat văzut, chiar și în cele mai ascunse detalii, dincolo de orice orgoliu sau eschivă, atunci începe evaporarea acestuia. Nu printr-o intervenție exterioară, ci printr-o conștientizare interioară.

O observare clară și nemijlocită a conflictului, prin înțelegerea modului în care acesta apare și este întreținut, conduce la eliberarea de sub efectul conflictului. Căci eliberarea de conflict nu are loc la nivelul conflictului, întrucât reacţia la conflict împuterniceşte conflictul.

Așadar… cine ai fi tu, oare, fără toate reacţiile? Fără toate dorinţele şi pretenţiile? Fără aşteptările şi ataşamentele acumulate? Cine ai fi tu fără tine? Cât timp este implicat un eu care segmentează realitatea, atunci conflictul va persista în realitatea indivi-duală.

A sosit clipa pentru întoarcerea la Ceea Ce Nu Se Schimbă. Unicul Sine. Nenăscut, Inefabil, Permanent. Întoarcerea la Liniştea Intrinsecă. Odată cu cufundarea conştientă în Infinit, conflictul se evaporă de la Sine. Nu prin efort, ci prin permitere. Nu prin înfăptuire, ci prin Fiire.

Informaţii organizatorice:
DATA ŞI ORA: Marți, 29 ianuarie 2019, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCAŢIA: Sala de conferinţe din cadrul BBS Consulting, str. Moţilor nr. 102;
CONTRIBUŢIE SUGERATĂ: 35 Lei.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/sfarsitul-conflictului-galati-brasov-iasi-cluj-timisoara/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 780

Eveniment postat de organizator

sandra ofra

Adaugat in urma cu 1935 zile, 02 Ian. 2019

Adaugat de Sandra14427

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .