poze puterea eliberatoare a smereniei

Puterea Eliberatoare a Smereniei

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 19 Ianuarie 2016 18:00 - Marţi 19 Ianuarie 2016
Biblioteca Judeteana OctBiblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor, nr 104

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Puterea Eliberatoare a Smereniei – Conferinţă Spiritualitate în Cluj-Napoca

Smerenia nu este asociabilă unei anumite culturi sau religii. De fapt, smerenia poate fi un factor care uneşte fiecare cultură şi religie. Smerenia nu a fost inventată de o minte umană, ci, mai degrabă, smerenia rămâne ca o emanaţie impersonală a absenţei sinelui egotic, ocupat cu promovarea propriei poveşti.

De asemenea, smerenia nu este un termen folosit doar pentru un limbaj spiritual sofisticat. Concret, smerenia are un potenţial autonom în ceea ce priveşte eliberarea spirituală. De fapt, pentru sinele egotic, bântuit de subiectivitatea propriului bagaj, smerenia este un catalizator deosebit de puternic.

Cu alte cuvinte, sinele egotic nu poate îmbrăţişa smerenia, din simplul motiv că mecanismul său de existenţă îl împinge pe acesta să caute înălţimile din ierarhia orgoliului colectiv. Şi, de multe ori, în angrenajul sinelui egotic, se poate detecta o încercare de a părea cât mai special, cât mai evoluat sau cât mai spiritual.

Eliberarea spirituală are loc prin transcenderea subiectivităţii. De aceea, smerenia este vitală. Smerenia activează deschiderea către necunoscut, prin recunoaşterea relativităţii în care pluteşte sinele temporar şi cunoaşterea acestuia în ceea ce priveşte adevărata natură a realităţii.

Printr-o lipsă de protecţie în ceea ce priveşte propriul conţinut – alcătuit din convingeri, idei, puncte de vedere, imagini, sisteme, tehnici, metode, etc – are loc îmbrăţişarea smereniei, ceea ce conduce negreşit la o slăbire a poziţiei de rezistenţă şi de opunere a sinelui egotic faţă de natura sa iluzorie.

Smerenia nu este doar un termen frumos. Smerenia este un factor atemporal, cu un potenţial concret în ceea ce priveşte claritatea şi eliberarea spirituală. În mod evident, subiectivitatea se pierde în smerenie, iar acest fapt contribuie la scufundarea în claritate, claritatea fiind o emanaţie a lipsei de ataşament faţă de propriul conţinut.

Aşadar, smerenia conduce la claritate; claritatea conduce la deschidere; deschiderea conduce la transcendere şi eliberare. Este Linişte Acum.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/puterea-smereniei-iasi-brasov-galati-cluj-timisoara/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 788

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 3008 zile, 03 Ian. 2016

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .