poze  ristorante santo food turismo mancarea o declaratie de dragoste

"Ristorante Santo Food Turismo - Mâncarea: o declaraţie de dragoste"

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2009 22:00
Fabrica de pensule, str. Henri Barbusse nr. 59-61

Categorii: Alte Evenimente

Acest eveniment are loc în cadrul programului de deschidere al Fabricii de Pensule, un spaţiu nou dedicat artei contemporane clujene

Artistul Rochus Aust împreună cu ansamblul RE-LOAD FUTURA vă invită la ora 22:00 la Fabrica de pensule unde vă vor prezenta instalaţia muzicală "Ristorante Santo Food Turismo".
Demonstraţia vrea să simbolizeze părăsirea lumii vechi şi sărbătorirea lumii guvernate de tehnologie. Rochus Aust este trompetist, compozitor şi artist plastic, obţinând o mulţime de premii la concursuri internaţionale. A susţinut până în prezent peste 40 de concerte vizuale şi instalaţii cinetice.
În spatele proiectului "Ristorante Santo Food Turismo" se află manifestul bucătăriei futuriste a lui Filippo Tommaso Marinetti din 1930, pe care l-a intitulat "La Cucina Turismo". Prin acţiunile sale artistice s-a luptat pentru desfiinţarea spaghetelor, acţiune care a declanşat proteste puternice în Italia.

Noul "centru cultural independent", cum a fost botezat noul spaţiu de către iniţiatorii proiectului, va include cinci galerii de artă, două studiouri de teatru/dans/multimedia, 17 ateliere de artişti, precum şi sediul a 12 organizaţii culturale. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii în care lucrează. Centrul concentrează 29 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului. Centrul îşi propune să pună pe harta comunităţii locale, dar şi pe scena artistică internaţională un spaţiu independent de creaţie şi difuzare artistică.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 682
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
ale

Adaugat in urma cu 5293 zile, 22 Oct. 2009

Adaugat de aLe

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 775

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .