poze campionat de gatit in aer liber 11 13 sept 2009

Campionat de gatit in aer liber (11-13 sept 2009)

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 11 Septembrie 2009 10:00
Parcare Polus Center

Categorii: Alte Evenimente

Cel mai mare eveniment gastronomic din Romania

Competitia se adreseaza atat amatorilor cat si profesionistilor. Se poate inscrie orice persoana dornica sa-si etaleze calitatile de bucatar, indiferent de studii sau pregatire profesionala.

Etapa de la Cluj începe în 10 septembrie, la terasa Taverna, cu Gastro Show moderat de Antonio Passarelli, la care participă maeştrii Jakob Hausmann, Silvian Miron, Ştefan Bercea, George Cătană, Septimiu Mureşan şi Ioan Florescu. În cele trei zile de concurs la Polus Center, clujenii îl vor putea vedea la lucru pe Robert Rainford, vedeta emisiunii "Licence To Grill", dar şi pe Jakob Hausmann, celebrul maestru de origine elveţiană, care va găti varză a la Cluj.

Vineri, în 11 septembrie, începe concursul propriu-zis în parcarea Polus Center: competiţia de produse culinare reci (aperitive, dulciuri, creaţie, meniu alternativ). În plus, sunt programate degustări şi prezentări de vinuri de la diverse podgorii. Cei care vor asista la parada somelierilor nu vor regreta pentru că specialiştii vinurilor le vor prezenta o serie de momente specifice: sabrarea mai multor sticle de şampanie simultan, deschiderea unei sticle vin cu un cleşte de inchiziţie înroşit în foc, asortarea vinurilor cu preparatele culinare, descrierea calităţilor vinurilor. Pentru spectatori vor mai fi pregătite concursuri, concerte de muzică, stand-up comedy şi face painting. Seara se va încheia cu un concert Şuie Paparude.

Sâmbătă sunt programate competiţia de gătit în aer liber (ceaun, plită, grătar, creaţie), cea de alimente conservate natural "Gospodina de Aur" şi cea de reţete pescăreşti "Peştişorul de Aur". Nu vor lipsi distracţiile pentru spectatori, iar ziua se va încheia cu un demo Robert Rainford, vedeta emisiunii "Licence To Grill". Duminică vor avea loc demonstraţii de artă culinară ale unor maeştri gastronomi consacraţi şi a unor vedete TV, dar şi lansări de cărţi şi DVD-uri de specialitate.

Program:
Vineri, 11 sept - Competitia de preparate culinare reci
- Sectiuni:
A. Antreuri si platouri reci ;
B. Dulciuri si Patiserie ;
C. Creatie ;
D. Meniu Alternativ.

Sambata, 12 sept - Competitia de gatit în aer liber
- Sectiuni:
E. Ceaun ;
F. Plita ;
G. Gratar ;
H. Creatie.

Invitati speciali: Jakob Hausmann, Stefan Bercea, Antonio Passarelli, Cornelia Ghisoi, Razvan Cucui, Nicu Urs si multi altii.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1673
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
ale

Adaugat in urma cu 5319 zile, 26 Aug. 2009

Adaugat de aLe

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 775

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .