poze garana jazz festival 2016

Garana Jazz Festival 2016

Caras-Severin , Gărâna. Joi 7 Iulie 2016 - Luni 11 Iulie 2016
Poiana Lupului

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Se implinesc 20 de ani de jazz la Garana.

Garana Jazz Festival, festivalul care a pus Romania pe harta evenimentelor-reper din lumea jazz-ului international, va alea loc intre 7 si 11 iulie in Poiana Lupului, Hanul La Rascruce si Biserica Catolica din satul Valiug. Editia 2016 sarbatoreste 20 de ani de festival, aproape o viata dedicata jazz-ului si mai mult, unei comunitati crescute in spiritul libertatii aparte castigate vara de vara in varf de munte.


Din 1997, cand muzica s-a auzit pentru prima data din Hanul La Rascruce, intr-un jam session improvizat de prieteni, Garana a consolidat doua decenii de concerte si evenimente culturale care l-au tranformat in cel mai important festival de jazz open-air din Europa Centrala si de Est. Peste 50.000 de spectatori dar si muzicieni simbol ai jazz-ului contemporan, ca Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Viktor Wooten, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty sau Stanley Jordan au umplut cu energie potecile Garanei in ultimii 20 de ani.


Printre primii artisti confirmati la editia aniversara se numara FOOD, duo de jazz experimental format din britanicul Ian Bellamy si norvegianul Thomas Strønen, aflati pentru a doua oara la Garana. Echilibrul fragil dintre lirism si beaturi electronice e transpus in forma concentrata pe albumul “Time is not a miracle”, lansat in 2015, ce va fi ascultat in premiera in Romania. Nils Petter Molvær, considerat pionierul genului nu jazz, va readuce pe scena o furtuna de emotii si sunete. Din line-up-ul confirmat face parte si Louis Sclavis Trio, condus de muzicianul francez Louis Sclavis, cunoscut pentru improvizatiile uimitoare de free-jazz si avant-garde jazz dar si pentru contributia muzicala la numeroase opere cinematografice.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1837
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Gărâna
monica

Adaugat in urma cu 2971 zile, 09 Feb. 2016

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

  • Ai ceva de zis?

    .