poze hercules maraton herculane 23 mai 10

Hercules Maraton / Herculane, 23 Mai '10

Caras-Severin , Băile Herculane. Duminică 23 Mai 2010

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Semimaraton si "pasta-party"

Clubul Sportiv “Alternative” din Timisoara va organiza primul maraton montan din zona de vest a tarii, “Hercules Maraton”, în data de 23 mai.

Traseul se va desfasura în apropierea statiunii Baile Herculane, în decorul pitoresc al vaii Cernei, pe drumuri forestiere si poteci montane, si va trece peste creasta Muntiilor Cernei. Organizatorii îi asteapta pe cei antrenati si care vor sa-si depaseasca limitele la proba de maraton (37.5km, 2030m diferenta de nivel), iar celor care vor sa încerce pentru prima data alergatul pe carari montane le este sugerata proba de semi-maraton (20.5km, 1000m diferenta de nivel).

La Hercules Maraton poate sa participe oricine are implinita varsta de 16 ani, nu exista alte criterii de selectie, urmarindu-se ideea de popularizare a sportului montan în rândul iubitorilor de munte. Dorinta organizatorilor este de a oferi cât mai multor participanti motivatia de a iesi în natura si de a-si petrece timpul liber într-un mod activ. Organizatorii doresc sa arate ca a practica sportul în natura trebuie sa însemne si respect pentru natura.

Concursul este inspirat dupa modelele maratoanelor montane consacrate din alte tari, cum ar fi “Olympus Marathon” din Grecia sau “Marathon du Mont Blanc” din Franta. Clubul Sportiv Alternative îsi doreste sa foloseasca un sistem de cronometrare automat, bazat pe cipuri si sa organizeze o “pasta-party”, adica o petrecerea cu paste fainoase în ajunul evenimentului. De asemenea fiecare participant va primi câte un tricou inscriptionat cu siglele concursului si ale sponsorilor, iar toti cei care se încadreaza în timpul limita vom fi premiati cu diplome si medalii. Cei de pe podium vor primi si premii.

Mai multe detalii: http://www.alternativetm.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1314
cris

Adaugat in urma cu 5130 zile, 10 Mai. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .