poze participa la ultimele zile de plantare de copaci din aceasta toamna

Participa la ultimele zile de plantare de copaci din aceasta toamna!

Calarasi , Vâlcelele. Sâmbătă 27 Noiembrie 2010 09:30 - Duminică 28 Noiembrie 2010

Categorii: Alte Evenimente

ViitorPlus te invită să participi la ultima sesiune de plantare de copaci pentru proiectul "Adoptă un copac!"din această toamnă, în zilele de 27 şi 28 noiembrie, în comuna Vâlcelele din judedul Călăraşi. Până acum, în toamna aceasta, am plantat peste 7.000 de puieţi cu ajutorul a peste 600 de voluntari, din care aproape jumătate au fost copii din oraşul Călăraşi şi din comunele Vâlcelele şi Dragoş Vodă.

ViitorPlus te invita sa participi la ultima sesiune de plantare de copaci pentru proiectul “Adopta un copac!”din aceasta toamna, in zilele de 27 si 28 noiembrie, in comuna Valcelele din judetul Calarasi. Pana acum, in toamna aceasta, am plantat peste 7.000 de puieti cu ajutorul a peste 600 de voluntari, din care aproape jumatate au fost copii din orasul Calarasi si din comunele Valcelele si Dragos Voda.

ViitorPlus asigura apa, fructe, sandvisuri, unelte si specialisti care te vor invata modul corect de plantare. Ziua de plantare va incepe la ora 9:30 cand ne intalnim in fata primariei din comuna Valcelele. Vom pleca impreuna spre padurea „Adopta un copac!” unde vom lucra de la ora 10:00 pana la 14:00.

Lucrarile de impadurire din aceasta toamna presupun completari prin plantarea de noi puieti in locurile in care acestia nu s-au prins in etapele anterioare si activitati de ingrijire prin realizarea unui pat din resturile vegetale ale plantelor crescute pe langa puietii plantati in anii anteriori, operatiune ce poarta numele de mulcire. Scopul mulcirii este de a pastra pamantul cald pe timpul iernii si de a impiedica cresterea buruienilor la primavara. Datorita eforturilor depuse de voluntarii de la plantarile precedente si ingrijirilor din timpul verilor, mai putin de 15% din cele 21 de hectare deja plantate (13 la Valcelele si 8 la Dragos Voda) necesita completari.

Te poti inscrie sa participi, pana vineri 26.11, ora 12:00, printr-un e-mail la teodora.palarie[at]viitorplus[punct]ro.

Cum ajungi la Valcelele, daca pleci din Bucuresti:
• Pe autostrada Soarelui pana la iesirea spre Lehliu.
• Dupa iesirea de pe autostrada se urmeaza drumul vechi spre Constanta pana in Dragos Voda (paralel cu autostrada). Atentie, dupa ce iesi de pe autostrada, nu faci imediat dreapta (indicator de Calarasi), ci stanga (indicator de Bucuresti si Constanta) si intri in Lehliu, abia apoi dreapta ca sa mergi paralel cu autostrada (prin stanga ei).
• Dupa iesirea din Dragos Voda, se traverseaza podul peste calea ferata si, imediat, se coteste la dreapta pe drumul spre Cuza Voda (2 poduri succesive: din stanga autostrazii vei ajunge in dreapta ei, perpendicular).
• Dupa aproximativ 5 km ajungi la o intersectie, in stanga se afla satul Floroiaca, iar in dreapta Valcelele.
• Punctul de oprire: in centru comunei, in fata primariei Valcelele.

Aici poţi vizualiza harta http://www.viitorplus.ro/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/uploaded/Adopta/Poze/harta%20valcelele.JPG

Mai multe detalii: http://www.viitorplus.ro/adoptauncopac

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 871
geanina balea

Adaugat in urma cu 4895 zile, 24 Nov. 2010

Adaugat de ViitorPlus

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

  • Ai ceva de zis?

    .