poze vedeteatru festival la buzau

VedeTeatru Festival la Buzău

Buzau , Buzau. Duminică 29 Mai 2016 11:00 - Sâmbătă 4 Iunie 2016

Categorii: Spectacole si Filme , Festivaluri

Vă așteptăm la VedeTeatru!

Sâmbătă, 28 mai 2016, a început la Buzău cea de a XIII-a ediție a Galei vedetelor – VedeTeatru. Tema festivalului de acest an este muzica. Evenimentul reprezintă una dintre importantele manifestări culturale ale comunității buzoiene, aducând în prim plan spectacole importante, atât ale teatrelor de stat, cât și producții independente.

Această ediție a Galei VedeTeatru marchează treisprezece ani de festival, de întâlniri norocoase cu artiști ai teatrului românesc, cu personalități culturale, treisprezece ani de spectacole-vedetă, de experiențe împărtășite, de dialog creator și schimb de energie. De asemenea, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate aniversării a două decenii de la inaugurarea primului teatru de proiecte din România – Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Muzica este vedeta acestei ediții, este personaj, magie, emoție, inspirație și, mai ales, limbaj universal. Gina Chivulescu (Directorul Teatrului „George Ciprian”, Buzău)

Festivalului are în componența sa mai multe secțiuni precum: Selecția Oficială, Vedeta de Mâine, Vedete pentru Copii, Ateliere, Conferințe/Lansări de carte și alte evenimente conexe.
Publicul buzoian se va bucura de spectacole ale celor mai importante teatre din București și țară, precum și producții independente. În selecția oficială au fost alese spectacolele Zic Zac (UNATC „I.L. Caragiale“ şi Godot Cafe-Teatru, Bucureşti), Motke Hoţul (Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti), West Side Story - manifestul unei generații (spectacol-conferință cu Răzvan Mazilu), ActOrchestra (Teatrul Național „I.L. Caragiale“, București), Privește înapoi cu mânie (Teatrul „Sică Alexandrescu“, Brașov), Marea iubire a lui Sebastian (producție independentă). Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.30, fiind urmată de un concert extraordinar Adrian Naidin & Band.
Juriul de specialitate este format din Doina Papp (critic de teatru), Gabriela Popescu (actriță) și Vlad Cristache (regizor). A fost ales, de asemenea, juriul publicului care va premia cel mai apreciat spectacol din cadrul selecției oficiale.

În Secţiunea Vedeta de Mâine participă spectacolele unor tineri actori de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“- București / Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Facultatea de Arte / Teatru, Universitatea de Arte - Târgu-Mureș / Facultatea de Arte în Limba română, Universitatea din Craiova / Facultatea de Litere, Departamentul de Arte.

Festivalul are, de asemenea, spectacole dedicate copiilor (secțiunea Vedete pentru Copii), evenimente dedicate profesorilor și elevilor (secțiunea „Ateliere”) și evenimente dedicate specialiștilor (secțiunea „Conferințe/Lansări de carte”). Programul complet al evenimentelor din cadrul Festivalului VedeTeatru poate fi găsit pe site-ul Teatrului „George Ciprian” – http://www.teatrulgeorgeciprian.ro.

Gala vedetelor – Vede Teatru este un eveniment organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău și cofinanțat de UNITER.

Mai multe detalii: http://www.teatrulgeorgeciprian.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 933
Cuvinte cheie: Buzau

Eveniment postat de organizator

simona rentea

Adaugat in urma cu 2861 zile, 29 Mai. 2016

Adaugat de simonarentea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

  • Ai ceva de zis?

    .