poze romania 100 europafest 25

Romania 100 - EUROPAfest 25

Bucuresti , Sibiu. Vineri 7 Decembrie 2018 21:00 - Miercuri 12 Decembrie 2018

Categorii: Alte Evenimente , Muzica si Concerte , Festivaluri

In perioada 1-12 decembrie 2018, are loc o serie de concerte cu unii dintre cei mai apreciati artisti ai editiei aniversare a Festivalului International EUROPAfest 25. Cu titluri precum “De la Mozart la Enescu”, “ Jazz in the Church” sau “Concert de Sf. Nicolae”, concertele includ recitaluri de muzica clasica si jazz. Muzicieni din Romania, Italia, Polonia, Franta si Olanda vor transforma o seara de iarna obisnuita intr-una de poveste.

Dupa succesul inregistrat de editia no. 25 a EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic, un festival inedit, care prezinta anual peste 300 de artisti din intreaga lume, ce s-a derulat in Bucuresti si Sibiu in perioada 10-19 mai 2018, si EUROPAfest Summer Edition, derulat la Sinaia, 12-24 iulie, jmEvents continua seria evenimentelor cu Romania 100 - EUROPAfest 25.

Romania 100 - EUROPAfest 25 este un eveniment complex, care isi propune sa reuneasca valorile creative si interpretative din Romania alaturi de artisti din Europa. Luigi Gageos, directorul jmEvents, declara “Proiectul este unul dintre evenimentele care celebreaza Centenarul Marii Uniri scopul sau fiind sa aduca un omagiu personalitatilor romanesti din domeniul muzical care au creat valori cu care ne mandrim si azi si sa recladeasca in randul publicului larg sentimentul de mandrie nationala.”

Astfel, in perioada 1-12 decembrie 2018, are loc o serie de concerte cu unii dintre cei mai apreciati artisti ai editiei aniversare a Festivalului International EUROPAfest 25. Cu titluri precum “De la Mozart la Enescu”, “ Jazz in the Church” sau “Concert de Sf. Nicolae”, concertele includ recitaluri de muzica clasica si jazz. Muzicieni din Romania, Italia, Polonia, Franta si Olanda vor transforma o seara de iarna obisnuita intr-una de poveste.

Romania 100 - EUROPAfest 25, proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, se distinge prin originalitate, dar si prin dimensiunea de amploare, desfasurandu-se in 5 orase: Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Brasov si Sinaia, intr-un turneu de 10 concerte.

Spatiile de concerte au fost alese in asa fel incat sa atraga segmente cat mai variate de spectatori. Muzica va rasuna in sali de concerte traditionale si neconventionale, dar si in spatiul sacru al bisericii sau in sali de muzeu: Palatul Cantacuzino – Muzeul National George Enescu, Casa Artelor – Academia de Muzica, Sala Thalia – Filarmonica de Stat Sibiu, Biserica Catolica din Sinaia, Sala King’s Valley, Sala Reduta Brasov, Caffe Festival - Sala Enescu, Institutul Italian, Muzeul Paul Constantinescu.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1088

Eveniment postat de organizator

jmevents

Adaugat in urma cu 1958 zile, 07 Dec. 2018

Adaugat de jmEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 42

  • Ai ceva de zis?

    .