poze ziua terra madre

Ziua Terra Madre

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Decembrie 2009 10:00
Muzeul Taranului Roman

Categorii: Targuri

Cel mai mare targ de produse traditionale are loc intre 11 si 13 decembrie 2009.

Comunităţile din întreaga lume celebrează hrana locală şi sustenabilă pe 10 decembrie 2009, prin "Ziua Terra Madre", prima zi internaţională a "Slow Food". Această zi de acţiuni globale este una dintre cele mai mari celebrări colective ale diversităţii hranei, cu peste 800 de evenimente organizate în 100 de ţări din întreaga lume pentru a proteja, savura şi promova alimente provenite de la mici producători şi fermieri.

"Slow Food" a ales să celebreze primii săi 20 de ani prin" Ziua Terra Madre" pentru a aduce în atenţia publicului importanţa tradiţiilor culinare locale şi dreptul tuturor comunităţilor de a crea şi menţine accesul la alimente gustoase, curate şi plătite corect; biodiversitate în agricultură şi hrană; producţie de alimente la scară mică; suveranitatea hranei; limbă, cultură şi tradiţii locale; producţie de alimente responsabilă din punct de vedere al protejării mediului; comerţ corect şi sustenabil.

Aceste celebrări se desfăşoară la ferme şi în casele oamenilor, în restaurante, şcoli şi comunităţi, în oraşe şi zone rurale - toate diverse şi toate reflectând unicitatea lor locală şi cultura gastronomică specifică. De la o demonstraţie împotriva produselor industriale în Dhaka, Bangladesh, la o adunare a fermierilor din Kenya pentru crearea unei bănci de seminţe traditionale; de la o cina sub un elefant la Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse, Franţa, la evenimente speciale desfăşurate în şcoli din satele de munte din Azerbaijan; sau de la o masă festivă organizată într-un cartier din Seattle, SUA la o petrecere tematică ce va avea loc în sudul Noii Zeelande.

Celebrarea Zilei Terra Madre de la MŢR se alătură sutelor de evenimente desfăşurate în întreaga lume, într-un moment important şi simbolic, încurajând munca depusă la nivel local pentru crearea unui sistem de alimentaţie sustenabil.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 739
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4739 zile, 10 Dec. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
  • Ai ceva de zis?

    .