poze targul lui prier piata taraneasca si mester esti la mntr
poze targul lui prier piata taraneasca si mester esti la mntr poze targul lui prier piata taraneasca si mester esti la mntr poze targul lui prier piata taraneasca si mester esti la mntr

Targul lui Prier Piata Taraneasca si Mester(Esti)! la MNTR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Aprilie 2014 10:00 - Duminică 6 Aprilie 2014
Sos. Kiseleff, nr 3, Muzeul National al Taranului Roman

Categorii: Targuri

Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și „Prier”. Această denumire populară a lunii aprilie, provine de la verbul a prii și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie . În timpurile vechi, la sate, în luna lui „Prier” se continuau semănăturile și arăturile începute în luna martie. Tot în această perioadă câmpul se închidea, ceea ce însemna că oile și vitele nu mai aveau voie să pască libere. Prin urmare se începea formatul turmelor și se tundeau oile care urmau să urce la munte. Ciobanii aveau ca obligație reparatul stânelor și al țarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primească. (Sursa: http://traditii-superstitii.ro/luna-aprilie-o-luna-prielnica/ )

Vă așteptăm la început de aprilie, la o nouă ediţie Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizată week-end-ul acesta, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. De vineri până duminică, între orele 10.00-18.00 sunteţi aşteptaţi într-o lume aparte, cu produse tradiţionale, meşteri populari, artizani şi colecţionari.

De-ale gurii puteţi târgui bucate diverse:
produse de post: halviță, turtă dulce, halva, prăjituri tradiționale de post din Maramureș, magiun de prune, nuci, miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și zacuști, hribi, ghebe la borcan și alte felurite salate de toamnă din cămări ca altădată, pe vremea bunicilor, fasole sau varză la ceaun cu mămăliguță; produse naturale și produse tradiționale: afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, cofeturi și dulciuri: ciocolată de casă, Cozonacul Bujor si Cozonacul Domnesc, plăcintă întinsă de Turnu și plăcinte muntenești cu dovleac, mac, vișine, miere și produse apicole.

Vor fi prezenți la acest târg, meșteri populari și artiști handmade din toate zonele țării, care vă vor încânta în aceste zile de primăvară cu diverse obiecte: ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, obiecte din lemn, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, toate vă invită intr-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemânare și mai ales mult drag.

In curtea din spate negustori vechi, din București, Brașov sau Sibiu vă așteaptă la tocmeli ca altadată cu obiecte de antichități țărănești și nu numai: sfeșnice, carte veche, porțelanuri, țesături, hărți, patefoane, mobilier țărănesc, cufere, lăzi de zestre, obiecte din gospodaria țărănească și multe alte minunatii doar pentru cunoscători și colecționari.

Detalii organizator:
Tactic Events
Corina Berariu- Event Manager
Tel: 0744 860 082
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca

Mai multe detalii: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/targul-prier-la-muzeul-taranului-ro.html

Comenteaza pe Facebook
piata taraneasca

Adaugat in urma cu 3670 zile, 02 Apr. 2014

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 57

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .