poze targ de mucenici
poze targ de mucenici poze targ de mucenici poze targ de mucenici

Târg de Mucenici

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Martie 2016 10:00 - Duminică 6 Martie 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

În perioada 4 - 6 martie 2016 Fundaţia Kogaion 115 organizează ” Târg de Mucenici”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Bd. Kiseleff, nr. 3.


Intrarea la târg este liberă.

Sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului, este prilejul de a invita bucureştenii să guste din bucate delicioase şi să se bucure de tradiţiile noastre româneşti.
Cu mare drag vin tocmai din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, gospodine ce vor împleti în târg mucenici moldoveneşti însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă. Special pentru aceste zile femeile au pregătit mucenici uriaşi având forma cifrei 8 şi mucenici în forme speciale: de porumbei, de soare, de inimă, de hartă a României şi chiar chipul unui ţăran român în mărime naturală. Cum sâmbăta aceasta sunt Moşii de iarnă, când se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi, la târg vor fi copţi şi colaci împletiţi în patru sau plăcinte poale’n brâu cu brânză şi stafide.
Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, vestimentaţie din lână împâslită sau din mătase pictată, haine şi accesorii din piele naturală, vase de ceramică de la Horezu, Corund sau Marginea, mic mobilier crestat, obiecte decorative din sticlă şi ceramică pictată, podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă, sculpturi în marmură, bijuterii din porţelan şi argint, săpunuri şi creme făcute doar cu ingrediente naturale.
Gastronomia tradițională e prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: afumături din carne de porc rasa Mangalița, brânzeturile proaspete şi afumate din lapte de capră sau de oaie, turtă dulce din Covasna, cozonaci bucovineni, plăcintele boiereşti cu fructe şi cu brânză, prăjituri de casă dupa reţetele bunicelor, miere și siropuri naturale, vin de Panciu şi palincă, pâine frământată cu maia naturală, produse pe bază de cătina, miez de nucă şi fructe păstrate cu grijă peste iarnă în cămări.
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la târg unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice.
Duminica aceasta se lasă sec de carne, înaintea Postului Mare al Paştelui, aşa că este ocazia potrivită de a ne desfăta cu mâncăruri care mai de care mai gustoase: borş de peşte, carne de porc la ceaun cu mujdei şi gogonele, sărmăluţe cu mămăliguţă, saramură de crap, păstrăv şi cârnăciori proaspeţi la grătar. Nu pot lipsi din meniu mucenicii munteneşti la ceaun, cu multă scorțișoară și nucă pisată.
Program zilnic: 10.00 – 18.00

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.comComenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1514

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1495 zile, 01 Mar. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 75

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .