poze targ de buna vestire
poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire

Târg de Buna Vestire

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 22 Martie 2024 10:00 - Duminică 24 Martie 2024
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

Vă invităm în perioada 22 – 24 martie 2024 la “Târgul de Buna Vestire ”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, meşterii populari şi meşteşugarii prezenți la târg vor expune straie populare minuţios lucrate, opinci, chimire, bundițe brodate, ceramică pictată cu motive inspirate din cusături tradiționale românești, icoane, pristolnice, covoare din lână vopsită vegetal, mic mobilier din lemn crestat.
Artizani iubitori de frumos aduc ornamente pentru sărbătorile pascale, decorațiuni din plante, bijuterii din argint sau din flori presate, jucării și hăinuțe croșetate manual, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, obiecte de decor din lavandă, genți și accesorii din piele.
Din preparatele gastronomiei tradiționale avem brânzeturi proaspete si maturate din lapte de capră, palincă de gutui și de prune, zacuscă de vinete și de ghebe, cozonaci, alivenci, ciocolată fără zahăr, prăjituri de casă, plăcinte și turtă dulce, dulcețuri pe alese, miere de pe meleaguri sibiene și din zona Giurgiului, sucuri de mere.
Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, carpete și ștergare cu alesături. Cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor găsi aici porți din lemn sculptate cu motive populare, roți de tors, copăițe și blidare.
Mâncare caldă pentru toate gusturile va fi preparată la fața locului: prune cu orez, fasole cu ceapă, ghiveci de legume, sarmale de post și de dulce, bulz cu brânză de burduf, tocană de ciuperci, borș de pește la ceaun, crap prăjit cu mămăligă, păstrăv și macrou la grătar.
Atelierul de pictură de icoane va funcționa în cele trei zile de târg, în baza unei programări la meșterul iconar Teodore Adrian. Înscrieri și detalii la telefon 0735072630.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
#targ#traditional#mester#popular#Bucuresti

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2338

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 103 zile, 11 Mar. 2024

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 140

Alte Evenimente din Bucuresti
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
concert faun la bucuresti

Concert Faun la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2024
concert hauser

Concert Hauser

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 13 Iulie 2024
via a sanatate mister expo

Viață Sănătate Mister Expo

Bucuresti, Bucuresti. 20 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .