poze targ de buna vestire
poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire

Târg de Buna Vestire

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 25 Martie 2022 10:00 - Duminică 27 Martie 2022
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 25 – 27 martie 2022 la “Târgul de Buna Vestire ”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, la târg vor fi preparate specialități din pește, pregătite cu mare pricepere, după rețete tradiționale din inima Deltei Dunării. Ceaunele vor fi încinse de cu zori pentru gustosul storceag lipovenesc, numit de către cunoscători și “regina ciorbelor pescărești”, făcut din sturion și somn, dres din belșug cu smântână. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și mititei din pește. Iubitorii de fructe de mare se pot răsfăța cu creveții in sos de vin și unt.
Din preparatele gastronomiei tradiționale vor fi aduse afumături din carne de porc, șvaițer, brânzeturi proaspete de capră, păstrăv copt în coajă de brad, zacuscă de vinete și de pește, pâine cu maia, prăjituri de casă plămădite după rețete maramureșene, plăcinte și turtă dulce, sucuri de cătină și dulcețuri diverse, miere de mană, vin, palincă și cozonaci.
Meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, creatori de frumos și păstrători ai obiceiurilor culturale ale neamului românesc, vor expune la târgul pentru cea mai mare sărbătoare din Postul Paștelui straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică, icoane, cuverturi tradiționale, mic mobilier din lemn crestat, obiecte din lut din Baia Mare și Corund.
Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor fi aduse porți din lemn sculptate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și blidare.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1755

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 751 zile, 09 Mar. 2022

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .