poze targ cu mesteri si produse traditionale
poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 5 August 2016 10:00 - Duminică 7 August 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

În perioada 5 – 7 august 2016 este organizat “Târg cu meşteri si produse tradiţionale ”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, strada Monetariei nr. 3. Intrarea este liberă!

Curtea muzeului va fi gazdă pentru pricepuţi meșteri, continuatori ai tradițiilor populare românești. Aceştia vor fi prezenți la târg cu icoane pe sticlă şi pe lemn, marame şi ii lucrate cu multă migală, bundiţe si giubele, sumane şi chimire, podoabe tradiţionale, măști populare, vase din lut, împletituri din fibre vegetale. Iubitori şi creatori de frumos sunt şi artizanii care expun obiecte de decor din sticlă şi ceramică pictată sau din tărtăcuţe uscate, bijuterii din porţelan sau din flori naturale, vestimentaţie din lână împâslită, haine si accesorii din piele naturală, cufere pictate, jucării şi hăinuţe din bumbac pentru copii, cosmetice din ingrediente naturale, plante şi creme de leac.
La târg se pot degusta şi târgui fructe şi legume proaspete, miere şi polen, ţuică de prune, sucuri naturale şi conserve pe alese, plăcinte boiereşti, găluşte cu prune după reţete bine păstrate, prăjituri şi torturi de casă.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi tradiţiile, anticarii vor fi pregătiţi cu costume populare autentice din toate zonele etnografice ale ţării, lăzi de zeste, blidare, dulăpioare, roţi de tors, bancuri de tâmplărie, vârtelniţe, putineie, pristolnice şi covoare ţesute la război.
Preparate calde vor fi gătite pentru toate gusturile: sărmăluţe cu carne sau de post, fasole cu ciolan afumat, bulz cu brânză de burduf şi mămăliguţă. La grătar se va frige păstrăv şi crap, iar la ceaun va fierbe la foc mic de lemne borş pescăresc, mai ales că sâmbăta aceasta avem dezlegare la peşte în postul Sfintei Mării .
Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Organizatori eveniment:
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult
Persoană de contact: Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2102

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 2817 zile, 01 Aug. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .