poze saptamana cu merinde si placinte de post

SAPTAMANA CU MERINDE SI PLACINTE DE POST

Bucuresti , Bucuresti. Joi 18 Noiembrie 2021 10:00 - Duminică 21 Noiembrie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

Piața Volantă – România Autentică SAPTAMANA CU MERINDE SI PLACINTE DE POST! A început postul Crăciunului, lung de 40 de zile! Este o perioadă în care suntem indemnati să fim mai milostivi, mai intelegatori, mai buni. Credincioşii care şi-au propus să îl respecte cu sfinţenie trebuie să renunțe și la o parte dintre alimente, ceea ce poate fi o provocare chiar și pentru cele mai iscusite gospodine. Postul Crăciunului este considerat de Biserica Ortodoxă o pregătire a credincioşilor pentru bucuria sărbătorii Nasterii Mântuitorului, fiind de folos atât pentru suflet cât și pentru trup.

Gospodinele îşi pregătesc din timp reţetele pentru postul Crăciunului, o traditie in acest sens fiind faptul ca gospodinele nu trebuie sa gateasca de doua ori la rand acelasi fel de mancare.
Si pentru ca am dorit sa venim in ajutorul celor care respecta cu strictete zilele de post, va asteaptam la SAPTAMANA CU MERINDE SI PLACINTE DE POST, unde cele mai alese gospodine pregatesc,dupa retete numai de ele stiute, preparate, merinde si placinte delicios de gustoase, in cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală, deschisă saptamana aceasta, de joi până duminică, în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.
Organizatorii promit un adevărat festin culinar cu plăcinte de tot felul, cu mar, cu dovleac , cu varza, placinte cu cartofi, placinte cu spanac, legume pregătite in cele mai diverse moduri, varza călită, fasole la cazan, tocana de legume, ghiveci călugăresc, sarmale de post, deserturi savuroase precum prajitura cu morcovi, cornulete cu magiun, prajituri cu nuca si multe alte bunatati de post si nu numai.
Pentru participanti, organizatorii au mai pregatit standuri si zone cu fructe, legume, zacusca si gemuri bio.
Gasiti permanent in cadrul Pietei Volante producători autentici cu bunatati de tot felul, toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.
Bineinteles nu vor lipsi produsele traditionale pentru cei care mananca de dulce, precum pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, precum si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, bulz si brânzeturi de tot soiul.
Nu vor lipsi nici deserturile savuroase de dulce, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, placinte cu dovleac, pregătite toate “în văzul lumii”, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Produsele de post, cat si cele de dulce, vor fi pregatite si pentru a putea fi luate si acasa pentru masa de weekend, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la SAPTAMANA CU MERINDE SI PLACINTE DE POST, in PARCUL IOR din CAPITALA, de joi pana duminica, 18 -21 noiembrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Pe langa zona de food, participantii vor putea cumpara si accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE JOI PANA DUMINICA, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1097
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 862 zile, 17 Nov. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .