poze pia a volanta romania autentica saptamana cu langosi si placinte

Piața Volantă-România Autentică SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Februarie 2022 10:00 - Duminică 6 Februarie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

VEDETELE DIN ACEST WEEKEND VOR FI PLACINTA URIASA CU MAR SI LANGOSI URIASE!!

Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă weekend-ul acesta de vineri 04 Februarie, până duminică 06 Februarie, în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.
Si pentru ca este SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE ROMANESTI, producători autentici din toate colțurile țării va așteaptă ca timp de trei zile să degustați o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
VEDETELE ACESTUI WEEKEND VOR FI PLACINTA URIASA CU MAR, pregatita cu mere delicioase de Voinesti, pe care le veti putea gasi tot in targul nostru, si LANGOSI URIASE carora nu le veti putea rezista!
O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la SAPTAMANA CU LANGOSI SI PLACINTE ROMANESTI de weekend-ul acesta, din locatia Parcul IOR, Biserica de lemn Maramureșană, un festin gastronomic la care sunteți invitaţi, de vineri până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic!
De la placintele ciobanesti din Ardeal,cu branza sarata de la stana lui Nicolae Ciobanul, servite cu horincă "de la mama ei", poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte învârtite, placinte cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte cu carne, kurtos kallacs din secuime, o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.
Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul Pietei Volante – România Autentică o gamă variată de alte bunatati: dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vinuri de Vrancea și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE VINERI PANA DUMINICA, 04 - 06 FEBRUARIE, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.




Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/saptamana-cu-langosi-si-placinte-romanesti-parcul-ior/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1671
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 805 zile, 03 Feb. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .