poze artisan food market ed a v a

Artisan Food Market ed. a V-a

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 7 Octombrie 2023 10:00 - Duminică 8 Octombrie 2023
Hanul lui Manuc, Centrul Vechi, Strada Franceza 62-64

Categorii: Targuri

Cea de a V-a ediție o vom desfășura sub egida Zilei Naționale a Gastronomiei si Vinurilor din România, în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului, la Hanu’ lui Manuc, în weekendul 7 - 8 Octombrie.

Cea de a V-a ediție o vom desfășura sub egida Zilei Naționale a Gastronomiei si Vinurilor din România, în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului, la Hanu’ lui Manuc, în weekendul 7 - 8 Octombrie. Te așteptăm alături de mulți artizani locali din toată țara să înțelegem împreună ce inseamnă sustenabilitatea locală, interacțiunea directă cu sursa de hrană sănătoasă, trasabilitate, poveștile gastro-oenologice remarcabile, ce presupune valorificarea unor rețete locale vechi, reinterpretări de produs. Vor fi degustări, facem educație privind consumul de produse locale, vorbim despre unicitate, sprijin și despre multe alte valori, așa cum te-am obișnuit. Vor fi prezenți producători locali din toată țara cu produse artizanale gourmet remarcabile, unii pentru prima dată în București.

Hanul lui Manuc va fi pentru 2 zile un loc în care experiențele gastro - oenologice reprezintă sufletul, prietenia, cultura și dragostea enoică a fiecăruia dintre noi, prin prezența unor crame boutique care au reușit să obțină medalii de aur la concursuri naționale și internaționale de profil. Te vei împrieteni cu singurele vinuri biodinamice din România produse în “vii care se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează”. De asemenea, distillatele românești artizanale care nu doar se bat de la egal la egal cu similare straine, dar primesc și recunoaștere internațională, vor încinge atmosfera. Ca să îți deschidem apetitul enumerăm: țuica Scorilo de la Satu Mare cu fruct în interiorul sticlei (o metodă artizanală recuperată), singurul gin românesc sub 3 etichete dezvoltat de fermierul Alexandru Haita.
Una din noutățile absolute ale acestei ediții o reprezintă un start-up local care îmbină cu măiestrie gustul dulce și textura delicioasă a fructelor cu vodka, gin, rom, whiskey, prosecco, lichior și cognac. Tot la noutăți absolute prin rețete proprii se înscriu berile artizanale Oriel care împartășesc prin produsul final pasiunea pentru berile in stil belgian.

Pentru că este o ediție aniversară, cu numarul 5, noutațile absolute vor fi prezente la aproape toate standurile, inclusiv la standul cu miere unică adusă de Mihai Grama, supranumit “apicultorul și vânătorul de albine”: Miere de Negruș, Miere de Fânațe, Miere de Păducel și Miere de Stejar.

Dacă ai multe dorințe legate de vânatoare și apetit pentru aventură, ori simți nevoia evadării din ambientul antropizat și ești sedus de natură, ținta ta este aici, la standul Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Diana Transilvania unde produsele din vânat (caprioară, cerb, căprior, mistreț) sunt create la rang de de artă culinară. Vor fi asezonate cu brânzeturi proaspete și maturate gourmet care au cucerit jurii internaționale la concursuri de fromagerii din Elveția, Franța, Italia. Totate acestea vor sta lângă produse de brutărie artizanală realizate de oameni buni și calzi ca Pâinea lui Dumnezeu.

Pentru că este un eveniment prin care încercăm să recuperăm gastronomia locală și rețete vechi de sute de ani, n-o să lipsească muștarul de Tecuci produs după cea mai veche rețetă din țară, dar nici fructele murate (un obicei pe cale de dispariție). De asemenea, paste din ouă de prepeliță, terine din cane prepeliță, zacuște, lactate proaspete de la ferme din inima Munților Apuseni, sosuri craft, uleiuri, dulcețuri, gemuri, siropuri, produse în serie mică din fructe și legume locale. Recuperăm și gustul autentic al produselor din carne de vită din bovine alese care pasc cea mai bună iarbă de pe pășunile de basm situate la poalele munților Făgăraș. Și multe surprize și noutăți plăcute la fiecare stand.

Evenimentul este un moment unic pe care să ți-l oferi într-un weekend, o oază de liniște la cel mai vechi Han din București, un răsfăț gastronomic prin autenticitatea produselor lucrate artizanal cu povești unice care stau în spatele acestor creații și voie bună fară limite.

Te așteptăm și pe tine să intri în cea mai frumoasă și creativă atmosferă dedicată fenomenului producției artizanale food & drink din România, în inima Bucureștiului:
- târg cu producatori / antreprenori locali - peste 30 de standuri cu produse artizanale românesti food & drink din toată țara, desfășurat pe terasa acoperită Hanu’ lui Manuc, fix la intrare. Mulți vor fi prezenți în premieră la târg și îi găsești doar aici în cele două zile.
- experiențe culinare gourmet speciale
- sesiuni de degustări la standuri și povești gastro-oenologice inedite despre valorificarea unor rețete foarte vechi;
- ...și alte surprize, updatăm programul din mers;

Dorința noastră, ca și a ta, suntem siguri, este să facem din patrimoniul cultural gastronomic românesc un brand de țară și să creștem consumul de produse locale artizanale. Și asta o putem face numai împreună! Așadar, te așteptăm să ne vizitezi și să fii parte din fenomenul producției artizanale food & drink din România.
INTRARE ESTE LIBERĂ PENTRU VIZITATORI!

Mai multe detalii: https://fb.me/e/12NNbHOJp

Comenteaza pe Facebook
ciprian dinca

Adaugat in urma cu 209 zile, 02 Oct. 2023

Adaugat de accentenoifair

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
lord of the dance

LORD OF THE DANCE

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Mai 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .