poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul 100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 17 Septembrie 2021 10:00 - Duminică 19 Septembrie 2021
Sos. Kiselleff, nr.3 Muzeul Taranului Roman

Categorii: Targuri , Petreceri

Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul “100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 17-19 septembrie 2021. Intrarea este liberă.

La târg pot fi admirate şi târguite linguri sculptate cu semne celeste, lăzi de zestre încrustate cu horjul, costume tradiționale, icoane, zgărdane, covoare ţesute la război din lână vopsită vegetal, ceramică pictată, măşti tradiţionale, chimire și genți din piele naturală, bundițe brodate cu motive populare.
Artizani talentaţi vor expune tablouri din fir de sârmă placată cu aur, bijuterii din argint lucrate manual, vestimentaţie din bumbac și jucării pentru copii, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, lumânări organice parfumate, uleiuri de lavandă.
Vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu produse culinare, din cele mai gustoase: preparate tradiționale din carne, brânzeturi prospete din lapte de capră și cașuri în coajă de brad, păstrăv afumat, pâine cu cartofi coaptă în vatră, zacuscă de ghebe și de ardei copți, salate de iarnă, dulcețuri și siropuri atestate “produs montan”, sucuri de aronia și de cătină, palincă și afinată, cozonaci bucovineni și plăcinte, ciocolată și prăjituri de casă, miere şi şerbeturi diverse, turtă dulce și baclavale, fructe şi legume de la producătorii locali.
Colecţionarii de antichităţi tradiţionale pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: dulăpioare, copăiţe, putineie, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.
Ca la orice târg autentic, bucatele pregătite la faţa locului vor ademeni pe toţi cei prezenţi. Grătarele vor fi încinse pentru pastramă de oaie, care se însoțește bineânțeles cu mustul proaspăt stors. Ceaunele cu borș de pește, sărmăluţe cu mămăliguţă și gulaș de vită vor fi puse la foc dis de dimineață, spre deliciul pofticioșilor.
Pe durata târgului vor funcționa Atelierele de creativitate, la care participanții vor putea realiza tablouri din pănușe de porumb sau brățări multicolore împletite, sub îndrumarea doamnei Maria Fildan. Prețul participării este de 20 lei pentru atelierul de tablouri și 15 lei pentru cel de brățări.
Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803, Mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1693

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 13 zile, 08 Sep. 2021

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 97

Alte Evenimente din Bucuresti
curs de desen pentru incepatori online

CURS DE DESEN PENTRU ÎNCEPĂTORI – ONLINE

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 5 Octombrie 2021
curs de pictura pentru incepatori la sediu

CURS DE PICTURĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Septembrie 2021
curs de desen pentru incepatori la sediu

CURS DE DESEN PENTRU ÎNCEPĂTORI – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 5 Octombrie 2021
curs de desen pentru incepatori la sediu

CURS DE DESEN PENTRU ÎNCEPĂTORI – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Septembrie 2021
  • Ai ceva de zis?

    .