poze barmaniada 2012 etapele barista si mixologie

Barmaniada 2012 - Etapele Barista si Mixologie

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 20 Noiembrie 2012 20:00 - Miercuri 21 Noiembrie 2012
Str. Doamna Ghica nr.5, sector 2

Categorii: Targuri , Petreceri , Jocuri si Concursuri

Cafea și Cocktailuri cu personalitate la Barmaniada 2012

Cea de-a patra ediţie BARMANIADA continuă provocările cu Etapele de Barista și Mixologie.

Marţi, 20 noiembrie, începând cu orele 20:00, la Palatul Ghika, cei mai talentați barista se vor întrece în arta cafelei, iar miercuri, 21 noiembrie, la aceeași ora, barmanii își vor demonstra talentul prin crearea și prepararea de cocktailuri inedite.

Ambele etape se vor bucura de prezența a doi invitați speciali, personalități recunoscute în industria bartending-ului european: Nora Smahelova, membru certificat al juriului World Barista Championship, și Marian Beke, barman și trainer internațional de renume. Cei doi invitați vor juriza competiția la nivel înalt, în calitate de membri oficiali ai juriului Barmaniada.

Etapa de Barista îi va reuni pe podium pe concurenții care vor demonstra atât măiestrie în prepararea și servirea cafelei, cât și o cunoaștere avansată a culturii acesteia. Aceștia își vor expune îndemânarea și cunoștințele în fața juriului, prin prepararea și servirea corectă a 4 espresso, 4 cappuccino și 4 băuturi pe bază de cafea într-un interval de 15 minute, și prepararea a două Irish coffee în 5 minute.

Emoțiile și adrenalina vor lua o nouă formă miercuri, 21 noiembrie, în cadrul penultimei etape a competiției: Etapa de Mixologie.

În finala acestei etape, concurenții vor parcurge 3 probe: Shoot & Tail, Cocktail Concept și Jameson Perfect Serve. Creativitatea în folosirea aromelor, metoda de preparare a cocktailurilor şi modul în care barmanii vor reuşi să interacţioneze cu juriul în timpul probelor, prin prezentarea și servirea rețetelor propri, va desemna cei mai buni mixologi.

Pe parcursul celor două zile consecutive ale competiției, Palatul Ghika va fi totodată și gazda unui târg de specialitate dedicat pasionaților din domeniul bartending-ului. În cadrul târgului, expozanții vor cuceri audiența cu produse, prezentări și degustări inedite. Alături de expunerile detaliate ale ofertelor de spirtoase, vizitatorii interesați de serviciile disponibile în industria HoReCa vor beneficia și de o prezentare de soluții logistice complete. Spre încântarea publicului, expozanții vor susține sesiuni speciale de cupping, degustări de cafea de origini, prezentări și recomandări de metode de preparare a cafelei pentru acasă.


În cadrul fiecărei etape, publicul va avea ocazia să experimenteze gusturi și arome unice, participând la demonstrații cu băuturi neconvenționale create la barurile special amenajate. Cel mai nou trend în bartending, conceptul de shot tails, inventat de Jameson, va fi prezent și cu această ocazie, pentru a evidenția particularitățile mixologiei „separate”, prin savurarea succesivă a ingredientelor unui cocktail cu whisky.

Premii
La finalul fiecărei etape, profesionalismul și talentul le vor aduce concurenților care vor ocupa podiumul următoarele premii: 400 € - locul I, 250 € - locul al II-lea, 150 € - locul al III-lea.
Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiţiei, “Barmanul Anului 2012 în România”. Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, în valoare de 1000 € şi, mai ales, de şansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball 2013, în Irlanda.

Deoarece la Barmaniada vor participa concurenţi din toată ţara, organizatorii îşi doresc acoperire la nivel naţional, iar competiţia va beneficia de transmisie live pe site-ul www.barmaniada.ro.

Mai multe detalii: http://www.barmaniada.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1152
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

constantinescu g

Adaugat in urma cu 4151 zile, 15 Nov. 2012

Adaugat de Smalish9105

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .