poze  festivalul mieilor parcul national 23 26 mai
poze  festivalul mieilor parcul national 23 26 mai poze  festivalul mieilor parcul national 23 26 mai poze  festivalul mieilor parcul national 23 26 mai

“FESTIVALUL MIEILOR”, PARCUL NAŢIONAL 23-26 MAI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 23 Mai 2019 11:00 - Duminică 26 Mai 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Targuri , Petreceri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 1000/3000

“FESTIVALUL MIEILOR”, PARCUL NAŢIONAL SECTOR 2 BUCUREȘTI 23-26 MAI 2019!!! Vino în Parcul Naţional din Sectorul 2 București, începând de joi 23 Mai, până duminică 26 Mai, la un adevărat festin gastronomic. Pentru pregătirea acestui festin straşnic,organizatorii au chemat maeştri bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă, sute de kilograme de cărnuri aromate, în preparate alese! Va fi un ospăţ pe cinste la care vedeta va fi, cum altfel decât MIELUL, pregătit în toate formele și pentru toate gusturile: STUFAT, MIEL LA PROŢAP, FRIPTURĂ LA TAVĂ, BORŞ DE MIEL, DROB şi tot felul de produse tradiţionale aduse de la stână și preparate pe loc de bucătari iscusiţi!

Deliciile continuă cu MIEI perpeliţi LA PROŢAP, batali de primăvară pregătiţi şi ei la proţap, la GRĂTAR, la CEAUN,aromaţi cu multe verdețuri și condimente..şi unşi cu licori îmbătătoare.

Ciobanii au adus cu ei direct de la stână, PASTRAMĂ DE OAIE, dar şi brânză pentru un BULZ IMENS ce se va rumeni la grătar. În desagă şi-au mai pus şi cârnaţi ciobăneşti de oaie, cu care se vor găti tocăniţe şi tochituri delicioase, aşa cum numai ciobanii ştiu să prepare în vârf de munte!

Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranţă STÂNA DE OI, pe care o vom amenja în Parcul National. Aducem mieluţi şi berbecuţi, care cu siguranţă îi vor încânta pe cei mici. Curioşii vor afla chiar din gura ciobanilor, cum este viaţa la stână şi cum se face cea mai bună brânză şi
cea mai gustoasă pastramă!

Ospățul din Parcul Național va fi înveselit în cântec, joc și voie bună, pe măsura generozității gazdelor, a organizatorilor si spre bucuria oaspetilor.

Pe lânga vedeta evenimentului- MIELUL, vă mai puteți înfrupta din fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui si pastrame de toate felurile,costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere...dinbelșug.

De la un aşa festin nu puteau lipsi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane și muschiuleti, toate preparate proaspete şi fragede, special aduse pentru a ne înfrupta din ele, stropite din belșug cu vin şi tuică fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Ospățul nu va fi desăvârșit fără un desert delicios, iar aici oferta este bogată: vestite plăcinte muntenești, poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale, miere, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, prăjituri, baclavale și alte bunătăți.

În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, obiecte de ceramica pictată, obiecte din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

Intrarea este liberă pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva ore de relaxare și să ia parte la ospățul strașnic din Parcul Național!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2754
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1778 zile, 17 Mai. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .