poze festivalul haiducilor

Festivalul Haiducilor

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Noiembrie 2019 09:00 - Duminică 10 Noiembrie 2019
PARCUL NATIONAL, BDUL BASARABIA

Categorii: Targuri , Petreceri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 1000/0

Odată cu marea Sărbătoare a Sfinților Mihail și Gavril, în Parcul Național din Capitală are loc FESTIVALUL HAIDUCILOR, unde sunteți așteptați din 7 noiembrie și până în 10 noiembrie, la un adevărat ospăț haiducesc, cu preparate haiducești în toate felurile și pentru toate gusturile.

Vă invităm la un adevărat ospăţ haiducesc cu ceaune pline ce vor clocoti de zor cu cele mai gustoase tocane din vânat de mistreț, vită haiducească, oaie înăbuşită la ceaun sau rumenită în vin și usturoi, praz cu miel, cotlet haiducesc, berbecuț și vițel la proțap, cărnuri aromate de vânat și pastrame în unt, bulz ciobănesc, mămăligă în pături, iar grătarele vor sfârâi pline de pastrămuri, cârnați și coaste haiducești, cuptoarele vor coace de zor pâine, iar proțapurile vor sta rând și vor rumeni sute de kilograme de pastramă, berbecuți lăsați la baiț pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor
Spectacolul gastronomic va fi desăvârșit de CÂRNATUL HAIDUCESC DIN VÂNAT, ce va atinge dimensiuni record: 100 de metri, în care bucătarii haiduci vor îmbina perfect gustul din carne de vânat cu mirodenii îmbietoare de toamnă, dar și de PLĂCINTA VEDETĂ A FESTIVALULUI: PLĂCINTA HAIDUCEASCĂ - pregătită cu aluat fraged, legume și cărnuri fel de fel, ce “lasă gura apă” oricărui gurmand.
Iar ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm cu plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut, cum îi place la haiduc.
Şi pentru că asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate haiducilor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale ce fac cinste târgului: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate "în buricul târgului"!
Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, iar pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton și tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Timpul se anunță numai bun pentru petrecere, astfel încât vă așteptăm cu mic cu mare să sărbătorim haiduceşte în Parcul Național!!
Intrarea este liberă pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva ore de calitate, divertisment și relaxare în lumea specialităţilor culinare haiducești.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/532981103938202/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3918

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 598 zile, 01 Nov. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
process communication model comunicarea eficienta curs online

Process Communication Model®: Comunicarea eficientă – curs online

Bucuresti, Bucuresti. 7 Iul 2021 - 9 Iul 2021
curs v ray corona si arnold randare in 3d studio max

Curs V-Ray, Corona si Arnold, randare in 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
concert judas priest

Concert Judas Priest

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 20 Iulie 2021
curs corel draw

Curs Corel Draw

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
  • Ai ceva de zis?

    .