poze festivalul cap unii romane ti

Festivalul Căpșunii Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Mai 2022 09:00 - Duminică 22 Mai 2022
PARCUL IOR- BISERICA DE LEMN

Categorii: Targuri , Petreceri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 0/1000

FESTIN CU CĂPŞUNI DE SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA, în Parcul IOR din Capitală. CĂPŞUNI AROMATE DE SEZON, ROMÂNEŞTI, CÂT VEZI CU OCHII, ÎN WEEKENDUL DEDICAT SFINŢILOR CONSTANTIN ŞI ELENA, ÎN PARCUL IOR DIN CAPITALĂ. De vineri, 20 mai 2022, şi până duminică, 22 mai 2022, vă invităm la un eveniment savuros al trufandalelor primăverii, căpşunile, sub toate diversităţile culinare inedite: plăcinte şi langoși imenşi, cu brânză dulce şi căpşuni sau smântâna şi căpşuni, clătite cu dulceaţă de căpşuni, tarte cu căpşuni, îngheţata, freshuri şi milkshakeuri din căpşuni.

Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena vor fi sărbătoriţi printr-un regal gastronomic inedit la sfârşitul acestei săptămâni, vedeta acestui weekend fiind căpşunile romaneşti.
Organizatorii au chemat special bucătari şi bucătărese pentru a pregăti după reţete alese, produse delicioase. Aceştia vor aşeza cu sârguinţă, dis de dimineaţa, sute de kilograme de căpşuni, proaspete sau în preparate alese!
Pe lângă toate bunătăţile preparate din căpşuni, am pregătit la foc continuu, multe surprize... delicios de plăcute! O selecţie spectaculoasă şi inedită de deserturi delicioase şi aromate îi aştepta pe toţi cei ce vor trece pragul evenimentului: cozonaci şi plăcinte-n foi dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici şi vată de zahăr cu personaje, bubble wafle, langoși, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, kurtos kallacs, îngheţată, sucuri naturale, freshuri, cafea şi cocktailuri, ciocolată de casă, bunătăţi din bucătăria orientală – baclavale, fursecuri cu smochine şi fistic, rahat turcesc şi multe alte specialităţi, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.
Savoarea bucatelor autentice, gustul tradiţional românesc va fi întregit de preparate inedite şi produse tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Fiind marea sărbătoare Sf Constantin şi Elena, cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe cu bucate alese, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, cârnaţi la garniţa, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi la barda, bunătăţi alese pregătite după reţete moştenite din moşi strămoşi, nu vor lipsi nici delicioasele preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, sute de mititei, frigărui şi costițe, toate acestea stropite cu vin, bere rece ca gheaţa și licori puternice în struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Vremea se anunţa frumoasă, o plimbare în parc, aer liber şi natura este bine venită oricând, astfel vă aşteptam să petrecem timp de 3 zile şi vă asigurăm că nimeni nu va pleca de la festival cel puţin încântat de un preparat gustos, un desert savuros şi aromat cu căpşuni, o poveste şi de voie bună.
Accesul este gratuit.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/saptaman-capsunii-romanesti-parcul-ior/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2194

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 705 zile, 19 Mai. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .