poze targ cu mesteri si produse traditionale de craciun
poze targ cu mesteri si produse traditionale de craciun poze targ cu mesteri si produse traditionale de craciun poze targ cu mesteri si produse traditionale de craciun

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, de Crăciun

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Decembrie 2015 10:00 - Duminică 13 Decembrie 2015
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri , Muzica si Concerte

În perioada 11 – 13 decembrie 2015, între orele 10.00 si 18.00, are loc” Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, de Crăciun”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucuresti, Șoseaua Kiseleff, Nr. 3.

Suntem deja foarte aproape de mijlocul lunii cadourilor, așa că târgul din acest weekend întâmpină pe toți bucureștenii cu sumedenie de obiecte create cu multă migală și mult suflet de meșteșugari sau de tineri artizani. Măști populare, podoabe tradiționale, ii cusute cu mătase și mărgele, icoane, ceramică de Corund sau de Marginea, obiecte de decor din lemn pictat, vestimentație din lână împâslită, bijuterii din porțelan, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
Pentru cămări bogate specifice acestei perioade a anului se pot târgui afumături din carne de porc rasa Mangalița, cârnați de Pleșcoi, babic sârbesc, brânzeturi diverse, pâine coaptă pe vatră, vinuri pe alese, turtă dulce, cozonaci moldovenești, plăcinte cu brânza și cu dovleac, prăjituri de casă, miere, murături, zacuscă, șerbeturi și siropuri naturale.
Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă de potroace la ceaun, varză călită cu ciolan, dar și sărmăluțe de post sau păstrăv la grătar pentru cei care țin post. Sâmbătă de cu zori va fi pusă la foc molcom cea mai mare “pomană a porcului” de la Muzeul Țăranului și va fi servită alături de mămăliguță și mujdei la strachină de pământ, spre a fi luată acasă de cumpărători.
Duminică, în jurul orei 13, membrii Asociației "Tradiția Românească", sub îndrumarea preotului Vladimir Cătălin Alexa, vor veni să colinde pe toți cei prezenți la târg și sa ne încânte cu un program autentic de cântece din bătrâni.
Intrarea este liberă!
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2173

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 3056 zile, 07 Dec. 2015

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .