poze festivalul pescaresc a vii a editie 22 25 martie parcul national
poze festivalul pescaresc a vii a editie 22 25 martie parcul national poze festivalul pescaresc a vii a editie 22 25 martie parcul national poze festivalul pescaresc a vii a editie 22 25 martie parcul national

FESTIVALUL PESCARESC A VII-A EDITIE, 22-25 MARTIE PARCUL NATIONAL

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 22 Martie 2019 11:00 - Luni 25 Martie 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Targuri , Jocuri si Concursuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 1000/3000

PEŞTE cât vezi cu ochii la cea de a VII-a ediţie a FESTIVALULUI PESCĂRESC din Parcul Naţional! DE BUNA VESTIRE HAI LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCARESC DIN CAPITALA!!! DE SHOW-URI PE CINSTE SI WEEKEND PRELUNGIT VOM AVEA PARTE CU OCAZIA MARII SARBATORI A BUNEI VESTIRI, DE VINERI 22 MARTIE, PANA LUNI 25 MARTIE, IN PARCUL NATIONAL DIN CAPITALA!! DE BLAGOVESTENIE, CUM I SE MAI SPUNE, SE MANANCA PESTE, PENTRU A FI TOT ANUL “CA PESTELE IN APA” ! DE ASEMENEA TRADITIA SPUNE CA CA IN ACEASTA ZI DE MARE SARBATOARE PRIMUL CANTEC AL CUCULUI TREBUIE ASTEPTAT CU VESELIE SI CU STOMACUL PLIN, ASTFEL ANUL VA FI PLIN DE LUCRURI BUNE SI VESELIE!

Vino în Parcul Naţional din Sectorul 2 încăpând de vineri, 22 martie, până luni 25 martie, la un adevărat festin pescăresc.
Pentru pregătirea acestui festin straşnic organizatorii au chemat maeştrii bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese!
CANTITATILE DE PESTE SUNT IMPRESIONANTE! PESTE 100 DE SORTIMENTE DE PESTE SI PREPARATE DIN PESTE, PESTE 10.000 DE PORTII DE PESTE CE VOR FI PREGATITE DE CEI MAI ISCUSITI BUCATARI, TOATE ACESTEA VA ASTEAPTA IN PERIOADA 22 - 25 MARTIE, DE VINERI PANA LUNI, LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCARESC VAZUT PANA ACUM!
Printre vedetele FESTIVALULUI PESCARESC vor fi borsul de peste, storceagul pescaresc, pastrav si crap la protap, vinegreta din pastrav, varza calita cu peste,placinte cu peste, crochete si chiftelute, hamsii si scoici, cabanos de somon, mititei din peste si somon, sarmalute in foi de vita din peste servite cu mamaliguta, usturoi si lamaie - dupa truda gospodinelor sosite din toate zonele tarii, diversităţi din păstrăv - vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.
Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.
Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE, alte preparate inedite precum paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.
Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie. Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea gasi peste proaspat, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Ospatul pescaresc din Parcul National va fi inveselit in cantec si joc, pe masura generozitatii gazdelor, a organizatorilor, spre bucuria oaspetilor, de asemenea nelipsite fiind concursurile culinare de prezentare, preparare si degustare a preparatelor traditionale din peste.
Tot la targ veti putea gusta din vestitele placinte muntenesti, veritabilele poale-n brau moldovenesti, din placintele dobrogene cu branza, toate, preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale.
La un asa festin nu vor putea lipsi bucate alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnati, mici, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu vin si tuica fiarta si cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Pentru cei mici am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Timpul se anunță numai bun pentru petrecere, astfel încât vă așteptăm cu mic cu mare, incepand de Vineri 22 Martie, pana Luni 25 Martie, să sărbătorim cum se cuvine în Parcul National!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 5280

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1861 zile, 15 Mar. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .