poze festivalul mucenicilor a vii a editie 7 10 martie parcul national
poze festivalul mucenicilor a vii a editie 7 10 martie parcul national poze festivalul mucenicilor a vii a editie 7 10 martie parcul national poze festivalul mucenicilor a vii a editie 7 10 martie parcul national

FESTIVALUL MUCENICILOR,A VII-A EDITIE,7-10 MARTIE PARCUL NATIONAL

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Martie 2019 11:30 - Duminică 10 Martie 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Targuri , Jocuri si Concursuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 1000/3000

“ HORA MUCENICILOR “ LA FESTIVALUL MUCENICILOR DIN PARCUL NATIONAL!! O HORA MARE UNICA, CU MUCENICI IN CHIP DE OM DE DIMENSIUNI REALE VA PUTEA FI VAZUTA IN PARCUL NATIONAL IN PERIOADA 7-10 MARTIE, CU OCAZIA FESTIVALULUI MUCENICILOR! Si surprizele nu se opresc aici! Organizatorii promit sa lase cu gura cascata fiecare vizitator prezent la cea de-a VII-a editie a FESTIVALULUI MUCENICILOR, eveniment cu traditie in randul bucurestenilor!

Asadar va asteptam tot weekend-ul, in perioada 7-10 Martie, de joi pana duminica, in PARCUL NATIONAL din sector 2 Bucuresti, pentru a da startul impreuna celui mai mare eveniment dedicat Sarbatorii celor 40 de Mucenici!!
Rasfat timp de 4 zile! Muzica pe cinste, invitati surpriza si traditii nemaintalnite!
Traditia spune ca pe 9 Martie se aprinde Focul de Mucenici, care arde anotimpul vechi pentru a-l aduce la viata pe cel nou si tot azi, gospodinele impletesc mucenici iar gospodarii cei mai indrazneti respecta traditia celor 40 de paharele cu vin.
Si pentru ca noi respectam traditiile cu sfintenie, Weekend-ul acesta batem orice record in materie de Mucenici!!!
Moldovence pricepute, muntence iscusite , dogrogence si maramuresence mandre vin sa se intreaca in munca si migala, chiar sub ochii oaspetilor, pentru a bate recordul in maestrie, traditii si gusturi care mai de care mai bune!
Special pentru aceasta editie a targului, pe langa HORA INEDITA A MUCENICILOR IN CHIP DE OM CU DIMENSIUNI REALE gospodine iscusite din Muntenia, vor fierbe dis de dimineata peste 5000 de portii de mucenici muntenesti, intr-un ceaun urias, menit sa atraga cu aromele sale nemaipomenite toti pofticiosii bucuresteni si nu numai, reteta pentru care se vor folosi nu mai putin de 50 kg de faina, 3 kg de nuca, 10 kg de miere si tot atatea de zahar, 20 de kg de lamai si 2 kg de scortisoara.
Alti 20.000 de mucenici moldovenesti vor fi copti intr-un cuptor cu banda, pentru care gospodinele vor incropi sute de kg de faina, zahar, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de oua si nu mai putin de 200 kg miez de nuca, 80 kg de miere si 5 kg de lamai.
Mucenici copti si tavaliti prin miere si miez de nuca, mucenici fierti si aromatizati cu scortisoara, lamaie si multa dibacie si migala, mucenici in toate formele si pentru toate gusturile vor fi pregatiti la TARGUL MUCENICILOR din PARCUL NATIONAL!
Tot la targ veti putea gusta din vestitele placinte muntenesti, veritabilele poale-n brau moldovenesti, din placintele dobrogene cu branza, toate preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale.
La un asa festin nu vor pute lipsi bucate traditionale alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, , toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnatii, micii, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu vin si tuica fiarta si cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Pentru cei care respectă zilele de post ce se apropie cu pasi repezi, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Pentru cei mici am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Timpul se anunță numai bun pentru petrecere, astfel încât vă așteptăm cu mic cu mare, incepand de Joi 7 Martie, pana Duminica 10 Martie, să sărbătorim cum se cuvine în Parcul National !!




Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3918

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1877 zile, 01 Mar. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .