poze targul de craciun 100 de tradi ii romane ti
poze targul de craciun 100 de tradi ii romane ti poze targul de craciun 100 de tradi ii romane ti poze targul de craciun 100 de tradi ii romane ti

Târgul de Crăciun „100 de Tradiții Românești”

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 18 Decembrie 2019 10:00 - Luni 23 Decembrie 2019
Sos. Kiselleff, nr.3 Muzeul Taranului Roman

Categorii: Targuri , Festivaluri

Fundaţia Kogaion 115 organizează Târgul de Crăciun, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 18 – 23 Decembrie 2019. Program 10.00 – 18.00. Intrarea la târg este liberă!

Târgul întâmpină pe toți bucureștenii cu sumedenie de obiecte create cu multă migală și mult suflet de meșteșugari sau de tineri artizani. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică pictată, vitralii, tablouri și bijuterii unicat din argint, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși costumate în straie populare și inspirate din poveștile lui Ion Creangă, vestimentație cu motive tradiționale, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
Pentru cămări bogate specifice acestei perioade a anului se pot târgui afumături din carne de porc sau de vită, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute după rețetele bunicelor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, pâine coaptă pe vatră, cozonaci bucovineni, baclavale și sarailii, plăcinte și prăjituri de casă.
Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă de potroace la ceaun, pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, fasole cu cârnăciori afumați de porc, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post. Pentru gospodinele care nu au timp să prepare totul în casă, la târg vor fi la vânzare și sarmale gata împăturite, numai bune de luat acasă și a fi puse la fiert in ajunul Crăciunului.
În data de 21 decembrie cercetașii de la Drumul Crinului, în proiectul social "Mergem împreună", vor expune la vânzare decorațiuni și felicitări, lucrate împreună cu 20 de copii din Ferentari. Cu banii strânși cercetașii vor organiza o ieșire în stil cercetășesc pentru copiii de la Casa Bună. Tot ei vor susține un program de colinde tradiționale românești.
Duminică, 22 decembrie, in cadrul parteneriatului Crucea Roșie - Fundația Kogaion 115 - Domestos, la târg va fi instalat un stand în vederea colectării de fonduri destinate construirii și reabilitării toaletelor deteriorate în școlile din întreaga țară.
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1514

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 448 zile, 06 Nov. 2019

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

Alte Evenimente din Bucuresti
curs de pictura pe matase naturala la sediu

CURS DE PICTURĂ PE MĂTASE NATURALĂ – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 30 Ianuarie 2021
atelier de pictat saco e la sediu

ATELIER DE PICTAT SACOȘE – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 29 Ianuarie 2021
curs v ray corona si arnold randare in 3d studio max

Curs V-Ray, Corona si Arnold, randare in 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
veni vidi wow inconjurul europei bratislava

Veni, vidi, WOW! Inconjurul Europei - Bratislava

Bucuresti, Bucuresti. 20 Feb 2021 - 21 Feb 2021
  • Ai ceva de zis?

    .