poze targul 100 de tradi ii romane ti pentru mosii de toamna
poze targul 100 de tradi ii romane ti pentru mosii de toamna poze targul 100 de tradi ii romane ti pentru mosii de toamna poze targul 100 de tradi ii romane ti pentru mosii de toamna

Târgul „100 de Tradiții Românești, pentru Moşii de Toamnă”

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Noiembrie 2019 10:00 - Duminică 3 Noiembrie 2019
Sos. Kiselleff, nr.3 Muzeul Taranului Roman

Categorii: Targuri , Festivaluri

Fundaţia Kogaion 115 organizează târgul „Moșilor de Toamnă”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 1 – 3 noiembrie 2019.

Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături și costume tradiţionale, icoane, covoare ţesute la război, măști populare, jucării din fibre naturale, obiecte din lemn sculptat, mobilier pictat in stil săsesc, vitralii, bijuterii tradiţionale, vestimentație din piele, dantelă realizată cu suveica, așa zisa “Dantelă a reginelor”, artă practicată și de Regina Elisabeta a României.
Pentru a avea cămări îmbelșugate, dar și pentru a împărți în aceste zile de sufletele celor adormiți, vizitatorii pot găsi la târg o ofertă gastronomică deosebit de variată. Toate regiunile țării sunt prezente prin produse specifice fiecăreia: păstrăv afumat de pe Valea Putnei, brânzeturi prospete de pe meleaguri argeșene, șvaițer din ținutul Călimanilor, preparate ieșene din carne afumată tradițional, uleiuri presate la rece din zona Clujului, pâine și cozonaci din Țara Bârsei, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă maramureșene, creme din miere cu roșcove de pe Valea Buzăului. Alături de acestea la târg putem degusta și cumpăra patiserie artizanală vegană, murături și dulcețuri pe alese, fructe şi legume de sezon. Mustul și sucul de mere proaspăt stors sunt doar câteva din bunătățile care vă așteaptă să le descoperiți gustul.
În curtea din spate a muzeului colecționarii de antichități au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuț la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguță sau bulz ciobănesc.
Copiii pot afla tainele meșteșugurilor la atelierele de creativitate.

Organizator:
Fundaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2969

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1641 zile, 23 Oct. 2019

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .