poze festivalul micului cel mare 23 25 iulie parcul ior

FESTIVALUL MICULUI CEL MARE 23 - 25 Iulie, PARCUL IOR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 23 Iulie 2021 09:00 - Duminică 25 Iulie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3

Categorii: Targuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/1000

Polul distractiei se muta weekend-ul acesta in Parcul IOR din sector 3 Bucuresti, (lângă Biserica Maramureșană), la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE!!!

Petrecem weekend-ul acesta in Parcul IOR din capitala, începând de VINERI, 23 IULIE şi până DUMINICĂ 25 IULIE, aşa cum se cuvine, cu sute de kilograme de mititei tradiţionali din vita, porc, peste sau curcan, si mici de vânat stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece!
Cu siguranta ca MITITEII sau MICII sunt o parte importanta a culturii culinare romanesti. Povestea MITITELULUI incepe intr-o taverna din Centrul Vechi al Bucurestiului unde, intr-una din seri, patronul localului ramane fara mate pentru carnati,asa ca decide sa puna compozitia carnatului direct pe gratar, intr o forma cilindrica mai mica. La carnea de carnat a mai adaugat chimen,cimbru, piper, bicarbonat de sodiu si salpetru. Noul carnat fara invelis va fi denumit MITITEL. Incununarea vine odata cu faptul ca Romania va fi reprezentata la Expozitia Mondiala de la Paris din anul 1889 de catre bucatarul de la taverna unde a luat nastere MICUL si unde MITITEII aveau sa fie vedetele tarii noastre. MITITELUL ajunge cativa ani mai tarziu si in Statele Unite ale Americii, unde a facut furori pe acordurile live ale Mariei Tanase. Un ambasador al Mititeilor a fost si sculptorul Constantin Brancus, care servea produsul multor musafiri de-ai sai din atelierul din Paris, acompaniat demujdei si mamaliga.
Asadar, vedeta festivalului din Parcul IOR va fi, cum alftel, MICUL! Pregătit în toate formele şi pe toate gusturile: MICUL DOLOFAN, MICUL CEL MAI MIC, şi aşa-zisul MIC REGESC, MICUL DE 100 DE METRI! Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească!
Şi pentru că la sarbatorirea MICULUI , toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece!
FESTIVALUL MICULUI CEL MARE editia a VIII-a, pregateste anul acesta vizitatorilor o surpriza URIAȘĂ! Uriașă, pentru ca am pregatit un show pe cinste, unde toata lumea va avea de câștigat!
CONCURSUL DE MÂNCAT MICI !!! PREMII SUBSTANTIALE PENTRU PARTICIPANTI SI CASTIGATORI !!
Ospatul din Parcul IOR va fi inveselit in cantec si joc, pe masura generozitatii gazdelor, a organizatorilor, spre bucuria oaspetilor, de asemenea nelipsita fiind competitia inedita de mancat mici.
Pe langa vedeta evenimentului, Micul Cel Mare, va mai puteti infrupta din pastrama la ceaun, bulzul traditional, carnati, tocanite si tochituri gatite dupa retete vechi traditionale, frigarui si fripturi, gratare aromate si mancare la ceaun cu nemiluita!
Toate aceste bunatati vor fi stropite cu bere... din belşug!
La un asa festin nu vor putea lipsi placintele alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnati, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Ospăţul nu va fi desăvârşit fără un desert delicios, iar aici oferta e bogată :vestite placinte muntenesti, poale-n brau moldovenesti, placintele dobrogene cu branza, toate, preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale, miere, dulceturi, siropuri si sucuri naturale, turtă dulce, prajituri si ciocolata de casa, kurtos kalacs, îngheţată, toate, delicii pregatite in casa.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri populari autentici, obiecte de ceramică si artizanat, straie și podoabe tradiţionale.
Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu!!!

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-micului-cel-mare-parcul-ior/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2016
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 989 zile, 13 Iul. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .