poze razboi si pace cavalleria rusticana si pagliacci la grand cinema

Razboi si Pace, Cavalleria Rusticana si Pagliacci la Grand Cinema

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Iulie 2014 20:30

Categorii: Spectacole si Filme

Celebrele opere vor fi difuzate pe 16 si 17 iulie, in exclusivitate in cinematograful din Baneasa Shopping City

Bucuresti, 1 iulie 2014 – Grand Cinema & More isi imbogateste agenda culturala cu doua noi transmisiuni live spectaculoase. O noua productie a operei Razboi si Pace va fi difuzata din Sankt Petersburg miercuri, 16 iulie, in premiera mondiala, incepand cu ora 20:30. Cavalleria Rusticana si Pagliacci vor fi difuzate pe 17 iulie, de la 22:30, ca parte a celebrului Festival de la Taormina, Sicilia.
Opera Razboi si Pace pune in scena una dintre cele mai apreciate creatii ale lui Tolstoi sub semnatura compozitorului rus Serghei Prokofiev. Noua productie va fi regizata de britanicul Graham Vick, sub semnatura scenografica a lui Paul Brown. Spectacolul este condus de dirijorul Valery Gergiev, de la legendarul teatru Mariinsky II din Sankt Petersburg, ca parte a Stars of the White Nights Festival. Razboi si Pace se bucura de o distributie de exceptie: Andrei Bondarenko, un bariton avand calitati vocale remarcabile, il interpreteaza pe printul Andrei Bolkonski si soprana Aida Garifulina, in rolul Natasei Rostova.
Cavalleria Rusticana, o adaptare dupa o nuvela scrisa de Giovanni Verga, este o opera intr-un singur act apartinand stilului „verismo opera”. Compusa in 1888 de Pietro Mascagni ca parte a unui concurs, opera a cunoscut un real succes in Europa si in Statele Unite dupa castigarea competitiei. Spectacolul transmis de la Festivalul din Taormina, unul dintre cele mai apreciate evenimente de profil din lume, prezinta povestea controversata de dragoste a lui Turridu si a Lolei, fiecare casatorit cu altcineva. In rolurile principale ii gasim pe Fabio Armilato si Giuseppina Piunti.
Succesul Cavalleriei Rusticane l-a inspirat pe Ruggero Leoncavallo sa compuna Pagliacci, o opera intr-un prolog si doua acte. Bazata pe evenimente reale, opera a avut un succes instantaneu in randul publicului.
Spectacolele Razboi si Pace, Cavalleria Rusticana si Pagliacci fac parte din stagiunea de vara de la Grand Cinema & More.
Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe http://www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3559 zile, 01 Iul. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .