poze pove ti fara frica
poze pove ti fara frica poze pove ti fara frica poze pove ti fara frica

Povești fără frică

Bucuresti , Bucuresti. Luni 13 Iunie 2016 19:00 - Luni 13 Iunie 2016
Str. Lanariei 93-95, sector 4

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 0/80

Povești la Replika 2016 3 in 1: spectacol de teatru, prezentare carte și proiecție film

INTRAREA este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile
e-mail: centrulreplika@gmail.com; tel.: +40732101860


TEATRU - ora 19.00
”Fapte vitejeşti” – producător PETEC
cu şi de: Ruxandra Coman, Paul Dunca, Selma Dragoș, Smaranda Găbudeanu, Cristina Lilenfeld, Răzvan Rotaru;
lighting design: Alexandros Raptis;
muzica originală, sunet şi muzica live: Marian Câțu (Rufi) & George Turliu;
durata: 45 min + 15 min discuţii cu publicul / limita de vârstă: 7+

Șase povești sincere despre frică: Plecăm de la frici ușor de recunoscut: frica de păianjeni, frica de apă, frica de întuneric și, după ce am recunoscut bine senzația, ne apropiem de fricile pe care mai rar le menționăm la întrebarea ”De ce te temi?” - teama de a-i pierde pe cei dragi, teama de schimbare, teama de a greși, teama de a nu te integra între ceilalți, de a fi respins, teama că nu vei fi niciodată bun la toate, iubit de toți, copilul perfect, cu totul lipsit de orice defect.

CARTE - ora 20.00
Prezentarea cărţii ”Rețete împotriva îngrijorării” de Lawrence Cohen, traducerea Cristian Jinga, Editura TREI, 2014.

Mulţi părinţi se simt neputincioşi când copiii lor devin anxioşi, mai ales când încercările de a-i linişti nu dau rezultat. Reţete împotriva îngrijorării oferă numeroase idei pentru a-i ajuta pe copii să se simtă în siguranţă şi plini de încredere. Autorul descrie cauzele şi simptomele anxietăţii copiilor şi explică modul în care copiii îşi pot depăşi chiar şi cele mai îngrozitoare frici, în cadrul unei relaţii în care iubirea şi grija părinţilor se îmbină cu empatia, relaxarea şi jocul. Pe lângă crearea şi întreţinerea conexiunii, tehnica aşezării pe podea şi cea a umplerii paharului gol, deja cunoscute, dr. Cohen ne oferă aici alte tehnici şi jocuri pe care le veţi găsi foarte folositoare: Numărătoarea inversă, Mâini-împinse, Sfoara sau Misiunea secretă sunt doar câteva dintre ele. „Aş vrea să încerc şi eu asta!" veţi spune după ce veţi termina de citit această carte.

FILM - ora 20.30 - Proiecţie film de lung metraj românesc

”Lupu” (Strada Film, Romania - 2013 - 78 min), regia Bogdan Mustață, Cu: Mihai Vasilescu, Ada Condeescu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Potocean, Costel Cascaval, Carmen Ungureanu
Gen film: Dramă; Premiera în Romania: 04.10.2013; Produs de Strada Film, distribuit în România de Strada Film

Sinopsis : Ce se poate întâmpla în mintea unui adolescent de 16 ani când se îndrăgostește pentru prima dată? Lupu trăiește cea mai stranie vară din viața sa. Mama lui are un nou iubit, fata care se lipește de el pe holurile întunecate ale blocului e posibil să nu existe și tatăl mort îi cere ajutorul din camera alăturată.
Festivaluri/Premii: Cottbus Film Festival of Young East European Cinema 2013; Gopo Awards, Romania 2014; Namur International Festival of French-Speaking Film 2013; Portobello Film and Video Festival 2014; Sarajevo Film Festival 2013.
_____________________________
POVEȘTI LA REPLIKA este un proiect de artă educațională și cultură participativă, care prezintă, timp de trei luni, spectacole de teatru, cărți și filme înrudite tematic, într-un format axat pe interrelaționarea dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.
_____________________________
POVEȘTI la REPLIKA - Platforma de artă educațională este un proiect cultural finanţat de AFCN
_____________________________
Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.
În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/255988078095267/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 811

Eveniment postat de organizator

elena

Adaugat in urma cu 2877 zile, 09 Iun. 2016

Adaugat de Centrul Replika

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .